Geçmişten bugüne CHP Genel Başkanları Geçmişten bugüne CHP Genel Başkanları

14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, 27 milyon 133 bin 849; Kemal Kılıçdaroğlu, 24 milyon 595 bin 178; Sinan Oğan, 2 milyon 796 bin 613 oy aldı.

Sinan Oğan ilk turda elenirken, yüzde 50+1'i bulamayan Cumhur İttifakı adayı Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu ikinci tura kaldı.

Kimi destekleyeceğini açıklaması merakla beklenen Sinan Oğan ise ittifaklarla yaptığı görüşmeler ardından kararını bugün açıkladı. Kameralar karşısına geçen Sinan Oğan, hangi ittifakı destekleyeceğini şu sözlerle anlatı: “28 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. İkinci turda seçimde nasıl bir tutum alınması noktasında tabanımız, ittifak bileşenleriyle müzakereler yaptık. Her iki adayla görüşmede bizim kamuoyunca bilinen önceliklerimizi müzakere ettik. Herhangi bir pazarlık, taahhüt belirtmeksizin, kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Her iki aday ile bütün konuşma ve görüşmelerimiz karşılıklı nezaket ve saygı çerçevesinde gerçekleşmiştir. 28 Mayıs seçimleri ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan’ı destekleyeceğimizi ilan ediyorum.”