Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Narin, yeni belirlenen asgari ücrete değindi. Başkan Narin, belirlenen asgari ücretin geçen yıla oranla yüksek olduğuna değinirken alım gücünün düşmesiyle bu ücretin de yetersiz olduğunu belirtti. Narin, “ Şimdi asgari ücret geçen yılan oranla bakıldığında yüksek bir oran yüzde 50 bir oran. Genel Başkanımızın da önceden dediği bir orandı. Genel Başkanımız şunu söylemişti, ‘Biz yüzde 50 oranında zam istiyoruz ama alım gücü düştüğü için şu anda yüzde 70 olması daha iyi olur’ çünkü; açlık sınırının yine altına düştü. Her geçen gün yükselen dolarla birlikte alım gücüde düştüğü için 4 bin 200 lira değil 5 bin 200 lira bile yapsanız yine alım gücü düşük. Dolayısıyla bu iki tarafı düşündüren bir husus. Vatandaş alamıyor. 4 Bin 200 lira ile geçinemiyor. İşveren de 4 Bin 200 liranın maliyeti 6 bin 500 lira diye bu sefer işçi çıkarma olayına gidiyor. Bu hiç bir zaman doğru değil. Asgari ücret, alım gücü yüksek olsa 4 bin 200 iyi bir rakam. Ama şu anda yeterli değil. Biz bunları felaket tellalığı yapanlar gibi konuşmuyoruz. Biz diyoruz ki çözüm önerileri var. Çözümü Erken seçim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gitsin AK Parti gitsinde diyenlere sesleniyorum. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın. Her zaman ne derler gelen gideni aratır. Geleni gideni aratmayın. Iyi düşünsünler iyi baksınlar kim var dediklerinde Yeniden Refah Partisini görecekler ” diye konuştu.

“GÜVEN ORTAMI OLMADIĞI İÇİN STOKÇULUK OLUŞTU”

Güven ortamının olmadığı için stokçuluğun oluştuğuna değinen Narin, “Stokçular evet var bunu engelleyecek de devletimiz. Neden stokçuluk oluştu? Çünkü; güven ortamı yok. Hiç kimse yarınını göremediği için bu sefer de stokçuluk yoluna gidiliyor. Biz bunu tasvip etmiyoruz. Stokçulara en büyük ceza verilsin. Bu milleti zora sokan kim varsa babamın oğlu da olsa Hz. Ali adaleti ile davranmamız gerekir ve en büyük cezaların verilmesi gerekir” dedi.

“GÜVEN ORTAMI OLUŞTURUN”

Güven ortamının oluşturulması gerekliğine değinen Narin, “Erken seçim ilan edilip halka güven ortamı oluşturulması gerekiyor. Biz bunu AK Parti gitsin değişsin ya da iktidardan düşsün diye demiyoruz. Biz şuan halkımızın bir çektiği sıkıntı var ve bu sıkıntıların çözülmesi için en kısa yol erken seçimdir. İnsanları belirsizlikten kurtarın 6 ay sonra seçim var diyerek bu millete güven ortamı oluşturun. ihracartımız da, ithalatımızda güven ortamı oluşturun” diyerek sözlerini noktaladı. (BGC)-

Editör: Haber Merkezi