Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Kayseri’de de artçılar devam ediyor. Özellikle Hacılar ve İncesu merkezli ara ara meydana gelen depremler, kentte tedirginliği arttırıyor. Oturduğu evin sağlam olmadığını düşünen ya da çatlak olan bazı vatandaşlar, özellikle akşamları çadır ya da karavanlarda kalmayı tercih ediyor. Talas Belediyesi de, tedirginliği süren vatandaşlar için karavan park alanı oluşturdu. 10 karavan sahibi, Talas Gençlik Merkezi önünde karavanda yaşamaya devam ediyor.

Elektrik ve su ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını ve karavan park ile yaşam alanı oluşturduklarını söyleyen Kayseri Kamp Karavan Derneği Üyesi Kadir Koşar, evlerinde ufak çatlak bulunan kişilerin burada kaldığını söyledi. Karavanı nasıl yapacakları konusunda isteyenlere bilgi verdiklerini de belirten Koçer, “Dernek başkanımız Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile görüştü ve burayı kendisine de gösterdik. Elektrik ve su sıkıntımız olduğunu belirttik ve belediye ekipleri de bu sorunu giderdi. Yaklaşık 10 karavan var burada. Deprem bölgesinden gelen arkadaşlarımız da burada.  Bize farklı gözle bakanlar ve belediyeye şikayet edenler oluyor, burada istemeyenler var. Burayı temiz tutmaya çalışıyoruz, çöpümüzü de döküyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir diğer karavan sahibi Bekir Mescigil ise, “Apartmanımızda görmediğimiz arkadaşlıklar ve dostluklar edindik, gerçekten güzel bir ortam oldu. 10 karavanız kimse evine gitmek istemiyor. Birlikte yemek yiyor, gezilere gidiyoruz. Belediyemize de teşekkür ediyoruz. Bize burada kalma imkanını verdiği için” şeklinde konuştu.

UÇK Çağdaş Atan’ın Kayserispor’a Tazminat Vermesine Hükmetti UÇK Çağdaş Atan’ın Kayserispor’a Tazminat Vermesine Hükmetti