Başakpınar Asfalt Şantiyesi yanında bulunun 30 bin metrekarelik alanda yapımı süren merkezdeki çalışmaları inceleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, olası bir afet durumuna karşı hazırlıklı olmak zorunda olduklarını kaydetti. Başkan Yardımcısı İsmail Güngör ve ilgili birim ekibiyle birlikte konteyner kent alanında değerlendirmeler yapan Başkan Yalçın, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

103 konteynerden oluşan acil/afet sosyal yaşam merkezi, tamamlandığında deprem ve diğer afet durumlarında, barınma başta olmak üzere birçok ihtiyaca cevap verecek. Alan ayrıca farklı zamanlarda gençlik kampı ve sosyal faaliyet merkezi olarak da kullanılacak.

MEVLANA MEYDANINA ACİL DURUM KONTEYNERİ

Talas Belediyesi, daha önce de Mevlana Mahalle Meydanına içerisinde acil yardım müdahale malzemelerinden jeneratöre, battaniyeden megafon, radyo, el feneri ve ilk yardım çantasına kadar her türlü acil yaşamsal malzemenin yer aldığı acil durum konteynerini yerleştirerek deprem ve diğer acil durumlara hazırlık yapmıştı. Acil durum konteynerlerinin sayısının artırılarak ilçenin farklı bölgelerine yerleştirilmesi planlanıyor. 

ELBİSTAN’A TALAS KENT YAŞAM VE TİCARET ALANI KURMUŞTU

Kayseri’de Cumhurbaşkanımızı kucaklamaya hazırız Kayseri’de Cumhurbaşkanımızı kucaklamaya hazırız

Öte yandan Talas Belediyesi, depremden etkilenen Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine 310 konteynerlik yaşam ve ticaret alanı kurmuştu. İçerisinde bir mahallede olması gereken her türlü sosyal donatının yer aldığı 20 bin metrekarelik Talas Kent Yaşam ve Ticaret Alanı, 20 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak depremzedelere teslim edilmişti.