Akkışla’nın Gömürgen Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş, İlkbaharın başlamasıyla güneyden kuzeye dönüş göçüne başlayan kuşlardan biri olan yaralı bir halde su tavuğu buldu. Vatandaşın haber vermesi üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri ve veterinerleri su tavuğu bulunduğu mahalleye gitti.
Doğa ve hayvan sever vatandaş,Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine yaralı saz tavuğunu teslim etti. Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nde veterinerler tarafından tedavisi yapılan ve sağlığına kavuşturulan su tavuğu doğaya salındı.

Sahabiye Mahallesi Eleştiri Sahabiye Mahallesi Eleştiri


Göçmen kuşlar ülkemize ne zaman gelir?
İlkbaharın başlamasıyla da güneyden kuzeye dönüş göçüne başlarlar. İlkbaharda kuzey bölgeleri kuş akınlarına uğrar. İlkbaharda kuzeye gelen kuşlar, ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsimleri olmak üzere yılın dörtte üçünü bu geniş alanlarda geçirirler.


 Göçmen kuşlar Türkiye’den ne zaman ayrılır?
Pek çok tür için geri göçün en yoğun olduğu dönem eylül ve ekim ayları. Ekim sonu ve kasım başına kadar da göç devam ediyor. Bu kez kuşlar kışlamak için Afrika'ya doğru yol alıyor. “Yılın 6 ay gibi bir zamanı göçmen kuşlar için aslında göç zamanı olarak değerlendirilebilir…”
Haber-Selahattin KARAKOÇ-Özel Haber

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ