“GİTMEDİĞİ HASTANEYEDE ANJİYO YAPILMIŞ”

Erciyes Üniversite Tıp Fakültesi hastanesinde yaşanan skandal gün yüzüne çıktı. Tıp Fakültesinde görevli doktor Mehmet Tuğrul İnanç tarafından 01.02.2022 tarihinde Ayşe Yıldız’ı anjiyo yaptığı ve aynı tarihte 1 yıllık rapor düzenlendiği ortaya çıktı. Yine Tıp Fakültesinde Ayşe Yıldız’ın ismi ve TC’si kullanılarak doktor Deniz Çelik tarafından ilaç yazılmış. Yıldız’ın adına yazılan ilaçlar Beyazşehir Mahallesinde olan Yeditepe Eczanesinden teslim alınmış. İlaçları kimin yada kimlerin aldığı ise merak konusu oldu.

İŞTE DÜZENLENEN O RAPOR;

“AYŞE YILDIZ ADINA 1 YILLIK RAPOR DÜZENLENMİŞ”

Yaşanan tüm bu olayları Ayşe Yıldız SGK’ya gittikten sonra öğrendi. Gitmediği hastanede anjiyo olduğu, adına 1 yıllık rapor düzenlendiği ve ilaç yazıldığını öğrendi. SGK’dan sonra hastane yetkilileri ile görüşmeye giden Ayşe Yıldız’ı polisle tehdit ettikleri ve daha sonra da şikayetçi olmaması yönünde konuştukları ifade edildi.

İŞTE AYŞE YILDIZ ADINA YAZILAN REÇETE;

“RAPOR YAZILMIŞ VE RAPOR PARASI ALINMIŞ”

Konu ile ilgili Kayseri Yerel Haber’e açıklamalarda bulunan Ayşe Yıldız’ın ağabeyi İsmail Akar, “ Olayı öğrenince hayatımızın şokunu yaşadık. Kardeşimin adına ERÜ Tıp Fakültesinde ilaç yazılmış. Ayşe Yıldız’a anjiyo yapılmış ve rapor düzenlenmiş. Raporun parası da alınmış. Kardeşim o hastaneye hiç gitmeden nasıl anjiyo yapılmış anlam veremedik. Hem hastane hemde doktorlar hakkında Cumhuriyet başsavcılığına şikayette bulunduk. Bizim amacımız memleket soyulmasın. Siz nasıl oluyor da birinin kimliğini kullanıyorsunuz. Eczaneyi de anlamak zor. Ben bile tanıdık eczaneye gittiğimde kimliğimi veriyorum. Bu ilaçları veren eczane ne kimlik istemiş ne de kimlik bilgilerini reçeteye yazdırmış. Bence eczanede bu işin içinde. “şeklinde konuştu.

BU DA EL YAZISI İLE YAZILAN OLAYIN ÖZETİ;

TIP FAKÜLTESİ YETKİLİLERİ BU DURUMA NE DİYECEK?

Tıp fakültesinde yaşanan bu skandal sonrasında yetkililerin nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu oldu.

Editör: Haber Merkezi