Kayseri’nin Tomarza ilçesinde yeni yapılan tekstil fabrikası 250 kişilik istihdam oluşturacak. Başlangıçta 150 kişiye istihdam sağlanacağını belirten Şahin: “Burası daha önce belediyemizin iş makinalarımızın olduğu kadime binamızdı. Kadime binamızı kapanan cezaevine taşıdık. Burada boş olan yerimizi 1100 metre civarında kapalı alan yaparak tekstil fabrikamızı açıyoruz. Burası 250 kişilik istihdama sahip, fakat işletmecimiz 100-150 kişiyle başlamayı planlıyor. Hem kadın hem erkek personeller çalışacak.” dedi. Tomarza ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğini söyleyen Şahin, binlerce insanın fabrika sayesinde kazanç elde edeceğini belirtti.
‘ÜRETEN VE ÇALIŞAN BİR TOMARZA İSTİYORUZ’
Fabrikada çalışacak olan vatandaşların verdiği emekler doğrultusunda Tomarza’nın gelişmesine katkı sağlayacağını ifade eden Şahin, “Buradan ne kadar kaliteli üretim sağlanırsa bir doğru orantılı şekilde Tomarza’mıza faydası olacak. Çünkü ilk yapılacak olan çalışmalar ilçemizin tanıtımına çok etki edecek. Tomarza da kalite şu şekilde diye ses getirdiğimizde diğer fabrikalarda bize iş verecek. Şu an da bile bizden yer isteyen onlarca firma var. Onlarda 50 ila 100 kişi çalıştırdıklarında istihdam artacak. Biz burayla bir başlayalım görelim istiyorum, inşallah hemşerilerimiz burada çalışacak ve sahip çıkacaklar” ifadelerini kullandı.
Tomarza’nın artık üreten ve çalışan bir ilçe haline gelmesini sözlerine ekleyen Şahin, ekonominin ve göç sorunun önüne geçmek istediklerini söyledi. Ayrıca bundan sonra yapılacak olan projelerin de istihdam sağlama odaklı olacağını vurguladı.
Editör: Haber Merkezi