Trendyol Süper Lig’in 15. Haftasında Ankara’da oynan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrasında yaşananlar, Türkiye’de yoğun gündemi arasında hızla tırmanarak, zirveye oturdu. 
Karşılaşma sonunda MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler’e saldırmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu tüm müsabakaların iptal edildiğini duyurdu. 
Saldırıya tepkiler sürerken Kayserispor taraftar gruplarından Kapalı Kale’nin Lideri Ahmet Dirgenali, sosyal medyadan bir paylaşım yaparak, tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. 
Yabancı Hakem İstiyoruz” etiketi ile paylaşım yapan Dirgenali, “Bu yapılan Halil Umut Meler’i aklamaz , yıllardır hakemlere etmediğini bırakmayanlar şimdi Ankaragücü camiası karşısında olmadık sözler söylüyor , popülizmi bırakın. Yabancı futbolcu oluyor yabancı hakem neden olmasın?” dedi. 
Saldırıyla ilgili olarak Kapalı Kale taraftar grubundan da açıklama geldi. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Dün yaşanan olayların buralara gelmesinin perde arkası da kesinlikle irdelenmelidir. Ulusal medya kanallarında ‘Eski Hakem’ diye adlandırılan şahısların sürekli faal hakemler üzerinden algı oluşturmaları ve aynı zamanda hakemleri psikolojik olarak yıpratmaları bu vahim olayı tetiklemiş, hakem camiasını adeta açık hedef haline getirmiştir. Bu vesileyle dün yaşanan olaylardan ötürü, ismini Türk İstiklal Harbine İmalat-ı Harbiye ruhuyla kazıyan dost Ankaragücü camiası ve tribün emekçilerine maal edilip yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Tavuk Eti İhracatına Sınırlama Getirildi Tavuk Eti İhracatına Sınırlama Getirildi

Haber - Onur Türkaslan

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ