Kahramanmaraş AFAD Koordinasyon Valiliği görevini başarılı şekilde yürüten ve Elbistan Koordinasyon Valiliği görevine başlayan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, yine alışıldığı hız ve temposuyla Elbistan mesaisine başladı. Elbistan’daki ikinci gününde sevk ve idareye işlerlik kazandıran Çiçek yardım dağıtımlarından, çadır ve konteyner kentin kurulmasına, alt yapı çalışmalarının ilerlemesinden depremzede vatandaşların psiko-sosyal yönden desteklenmelerine varıncaya kadar her işle birebir ilgilenerek takip sağlıyor. Şehrin enkaz görünümünden bir an evvel kurtulması için de ekiplerin organizasyonunu bizzat koordine eden Çiçek, günde 20 enkazın kaldırılmasını planladı.

Enkazı kaldırılacak olan binalarla ilgili sürecin hassas şekilde sürdürüldüğünü ve vatandaşların da bu çalışmalar hakkında bilgilendirildiğini belirten Vali Çiçek, "Elbistan'da başlatılan enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Enkazlardan alınan molozlar Çiçek Mahallesi'nde özel olarak belirlenen araziye boşaltılıyor. Elbistan'da yaraları sarmak için sahada tüm gücümüzle mücadele ederken hayatı normalleştirme anlamında da enkaz kaldırma çalışmalarına ağırlık veriyoruz" dedi.

Elbistan'da enkaz kaldırma çalışmalarının gerekli iş makinesi, kamyon ve ekipman desteği ile daha da hız kazanacağını vurgulayan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Bu çalışmaları günlük 20 enkazı kaldıracak şekilde planlama yapıyoruz. Bunun için de iş makinesi ve ekipman hazırlığımızı tamamladık. Araçlar Elbistan'a ulaşır ulaşmaz gece gündüz demeden vatandaşlarımıza hizmet gayesiyle çalışacağız. İnşallah Elbistan'da yaraların daha hızlı şekilde sarılmasına vesile olacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi