Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Kayseri Yerel Haber Müdürüne konuşan Vali Gökmen Çiçek; “Sabah saatlerinde gerçekleşen depremde Kayseri de büyük şekilde sarsıldı. Aslında beklediğimiz afet deprem değil kar afetiydi kar yolları kapatacak diyerek okulları pazartesi günü için iptal etmiştik. Biz bu çalışmayı yaparken 4.17 de bambaşka bir şeyler karşılaştık. Kriz merkezine geçip açıklama yaparken sabah 5 saatlerinde İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu, arama kurtarma çalışmaları için beni de Kahramanmaraş’a görevlendirdi.


İL SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZ ANNESİNİ BIRAKIP GÖREVE KOŞTU

Kahramanmaraş Elbistan’da ki görevlerinden bahseden Çiçek; “Biz buraya doğru hareket etmeden önce Kayseri’de ki havaalanında komutanımızla görüşerek bütün arama kurtarma ekiplerimize ve özellikle malzemeleriyle beraber uçaklarla kalkması için Savunma Bakanımızla da görüşmüştük. Fakat öyle bir gece ki Kayseri’de buzlanmadan kaynaklı uçaklar kalkmıyor, Kahramanmaraş’ta havaalanı yok. Buraya gelebildiğimde saat 7.40’dı, manzara korkunçtu beni derinden yaralayan şeylerden birisi de Kahramanmaraş İl Sağlık müdürümüzün annesi enkaz altında olmasına rağmen devletim beni çağırıyor diyerek görevinin başına geldi. Biz buraya geldiğimiz de uçakların inemeyeceğini anladığımızda karadan intikal etmelerini söyledik fakat ikinci depremle dünyanın hiçbir yerinde almayacak hasarı aldık. Daha öncede söylemiştim, ‘Dünyanın hiçbir ülkesi böyle bir afetle tek başına başa çıkamaz’ Biz 3 günde kontrol altına aldık burada arkadaşlarımızın hiç birisi uyumadı gönüllülerimiz, afad, bizzat şahit oldum o çırpınışı gördüm” dedi.


“HAYAT NORMALE DÖNENE KADAR BURADAYIM”
“Kayseri Elbistan’a görevlendirildiğimde artık arama kurtarma çalışmaları bitmişti burada hayatı normalleştirme adına çalışmalar başlamıştı konteyner kent ve çadır kentler oluşturulmaya başladı. Hem de esnaflarımızın da kendi işlerinin başına geçmesi gerekirdi elbette, çarşı için Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, Talas, Kocasinan, Melikgazi belediyelerimiz büyük bir özveriyle çalıştılar. Burada hayatı bi nebze normalleştirmeye çalışıyoruz. Kayseri’de herkese çok teşekkür ederim Kayseri buraya yağmur gibi yağdı, çok destek oldular. Hayat normale dönene kadarda buradayım”