Pınarbaşı Kaymakamlığı ile ilk ziyaretini gerçekleştiren Vali Çiçek, Kaymakam İbrahim Gökmen’den ilçenin ekonomi, tarih, kültür, sağlık ve eğitim alanlarının genel durumu hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Yenicami Kuran Kursu 4-6 yaş grup öğrencileri ziyaret eden Vali Çiçek, öğrencilerin okudukları duaları dinleyerek Kuran Kursunun eksikliklerinin giderilmesi için yetkililere talimat verdi.

Programın devamında Pınarbaşı Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Çiçek, Belediye Başkanı Memduh Uzunluoğlu’ndan bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler aldı.  Vali Gökmen Çiçek, Pınarbaşı ziyareti sırasında 1996 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde iç güvenlik harekâtı sırasında teröristlerle çıkan çatışma sonunu şehit olan Sezer Güneş’in ailesini ziyaret etti. Şehit ailesini ziyaret eden Vali Çiçek, “Sizler bize Şehidimizin emanetisiniz, her zaman yanınızda olacağız. İnşallah şehidimizin şefaatine nail oluruz” şeklinde konuştu. Pınarbaşı ziyaretini burada bitiren Vali Çiçek, Sarız İlçesine geçti.

Program kapsamında ilk olarak Sarız Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Çiçek, daha sonra İlçe Belediye Başkanı Baki Bayrak’tan bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler aldı. Mahalle muhtarlarının ve vatandaşların talep ve isteklerini de dinleyen Vali Çiçek, sorunları çözmek amacıyla gerekli talimatları verdi.

Sarız ziyaret sırasında 2009 yılında İstanbul ili Tuzla ilçesinde görev yaptığı esnada trafik kazası sonucunda şehit olan Ali Örnek’in ailesini ziyaret eden Vali Çiçek, “Size olan minnettarlığımızı hangi kelimelerle ifade edeceğimi bilmiyorum. Sizler başımızın tacısınız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi