Bürokratlarımız, STK’larımız, siyasilerimiz konu Kayseri, Kayseri’nin çocukları olunca el ele veriyoruz. Bu çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var” dedi.
Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Down Futsal Takımı sporcuları ile kent protokolü 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle özel maç gerçekleştirdi. Mücadele 8-6’lık skorla Down Futsal Takımının üstünlüğüyle sonlandı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Hem bizler için hem altın kalpli melek yüzlü çocuklarımız için çok güzel bir organizasyon oldu. Gerçekten güzel oynuyorlar, biraz yorulduk da. Kaçırdığımız topları bilerek yapmış gibi davranıyoruz ama gerçekten çok iyi oynuyorlar. Altın kalpli çocuklarımızı tebrik ediyorum.

Kayseri’de Sıcaklıklar Artıyor Kayseri’de Sıcaklıklar Artıyor

Böyle bir ilde vali olmak gerçekten çok onur verici, tüm protokol yeter ki sosyal sorumluluk olsun her birimiz birbirimizle çok iyi anlaşıyor, seviyoruz. Bürokratlarımız, STK’larımız, siyasilerimiz konu Kayseri, Kayseri’nin çocukları olunca el ele veriyoruz. Bu çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var, gerçekten bu dünyaya katacakları çok şey var biraz onlara kulak vermek lazım” diye konuştu. AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ise, “Bir müsabakadan ziyade birliktelik, coşku, yavrularımıza motivasyon için buradayız. Kocasinan takımı Türkiye çapında bilinen bir down sendromlulardan oluşan bir takım. Dolayısıyla onlarla bir arada olalım, bu günlerde değişiklik olsun diye böyle bir organizasyon yapıldı. İyi olan kazansın dediğimizde onlar kazanacak” dedi. 


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Acayip bir takım, işi ciddiye alarak oynuyorlar. Hepsinin alnından öpüyorum. Bu yavrularımıza fırsat verince neler üreteceklerini gözlemliyoruz ve rakibimiz olmasına rağmen başarılar diliyorum. İş değişikliği ile dinlenin deniyor ya bizim için bu projeler dinlenme vesilesidir. Hem gönülde yer etme hem onlara değer verme mantığı içerisindeyiz. Çok güçlü bir rakipler maçı alacaklarına inanıyor onları destekliyorum” ifadelerini kullandı. 
Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, “İçimizdeki bu tür engelli kardeşlerimizi bağrımıza basmamız, onlarla birlikte olmamız, ailelerine destek olmamız son derece önemli. Bu sadece 3 Aralık’ta değil sürekli olması lazım zaten elimizden geldiğince destek veriyoruz, bundan sonra da destek vermeye çalışacağız. Yeter ki kalpte, beyinde engel olmasın. Takım çok güçlü ve güler yüzlü; dolayısıyla bunlara karşı maçı almamız söz konusu değildi, elimizden geleni yaptık” dedi.


Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Bugün bir futbol müsabakasında beraber olmak hakikaten keyif verici. Tebrik ediyorum, huzur içinde bir arada olmayı diliyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bütün engellilere sağlıklı, hayırlı ömürler diliyorum. Birlikte yaşadığımız, hayatın içinde birlikte olduğumuz, şehrin içerisinde birlikte yaşadığımız değişik engel gruplarında kardeşlerimiz, büyüklerimiz var. Kimisi zihinsel kimisi bedensel engelli ama hiçbirinin bu engel tercihi değil. Hayat şartları, kaderi ilahi onları bu şekilde yaratmış ve imtihan etmiş ama gördüğümüz şu ki şehir adına, biz bunları her zaman sahipleniyoruz, kucaklıyoruz. Her bir engel grubu için de neler yapabiliriz kaygısı ve gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.


Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Burada 1 eksik değil 1 fazla olan kardeşlerimizleyiz. Çok özel insanlar ve onların mutluluğuna katkıda bulunmak üzere buradayız” dedi.
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Çok güzel bir müsabaka, sevgili yavrularımız bu işi çok iyi yapıyorlar. Çok güçlüler, iyi organize oluyorlar. İri ve diri olmamız gerekiyor, çok daha iyi olacağız inşallah” şeklinde konuştu. 
AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm de, “Kıran kırana bir mücadele olacak. Bizim için de güzel bir program oldu, çocuklarımız çok kıymetli. Herkese teşekkür ediyoruz, çok güzel bir gün” dedi.


Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı da, “Spor her yerde, çocuklarımız, yeteneklerimiz her yerde. Özel çocuklarımızla oynamak bizi keyiflendirdi. Bugün de farkındalık oluşturan bir çalışmamız var. Başta sayın valimiz, şehrin protokolü çok güzel bir organizasyonla Down sendromlu çocuklarımızla oynuyor. Keyif alıyoruz ve mutluyuz” diye konuştu.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ