6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem, 11 kentte yıkıma yol açtı. Sarsıntının üzerinden 12 gün geride kaldı. Bölgede enkaz çalışmaları ve yardım seferberliği devam ediyor. Binlerce kişi mağdur olurken bir taraftan da hayırsever iş adamları ve gönüllüler depremzedelere yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Gönüllülerde, gerek arama kurtarma, gıda, barınma, tekstil, enerji, akaryakıt tedariki, iş makinesi olmak üzere bölgeye yaptıkları ayni yardımlar gerekse de nakdi desteklerle depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olmuş durumdalar. Kayseri’den de organize olan hayırsever iş adamları, vatandaşlar ve gönüllüler depremle ağır yıkıma uğrayan Kahramanmaraş ve Hatay illerine 34 bin litre akaryakıt desteğinde bulundular. Deprem bölgesinde birebir benzin ve mazot dağıtımını da kendilerinin gerçekleştirdiğini ifade eden iş insanı Vedat Bayram, “Değerli iş insanlarımız, Kayseri’nin hayırseverleri ve yardıma cengâver gibi yetişen abilerimiz öncelikle hepinizden Allah razı olsun. Burada 5 bin litreye yakın benzin ve mazot alıyoruz. Daha önce göndermiş olduğumuz Maraş bölgesine yeterince yardım ulaşıyor. Burada İbrahim Bey bizi Hatay bölgesine yönlendirdi. Deprem bölgesindeki vatandaşlara birebir dağıtmak için şu an yakıt dolumu yapıyoruz. Petrolümüz dolduktan sonra yola çıkacağız” şeklinde konuştu.


Kayseri’de kendileri organize olup dağıtımlarını yapan aynı zamanda da depremzedeler için çadır desteğinde bulunduklarını da belirten iş insanı Sedat Bayram, “Deprem bölgesi Kahramanmaraş’tayız. Allah’ın izni ile emanet ettiğiniz yardımları ulaştırdık. Rabbim katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi