Yahyalı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve saatte 160 ton asfalt üretim kapasitesine sahip asfalt üretim tesisinin açılışı yapıldı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açılışta yaptığı konuşmada, “Eğer belediye başkanları güzel hizmetler yapıyorlarsa oradaki insanlar mutlu oluyor, dua ediyor. Yok, eğer bu hizmetler güzel görünmüyorsa insanlar yaşadığı yerden, doğduğu memleketten bile keyif almıyorlar. O yüzden bir taraftan çok güzel bir meslek belediye başkanlığı ama bir taraftan da zorluklarla dolu” dedi. 
Yahyalı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Asfalt Üretim Tesisleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Sayın Bayar Özsoy, Murat Cahid Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayserispor Başkanı Ali Çamlı ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal belediyeciliği Türkiye’ye ilk kez getirildiklerini söyleyerek, “Eğer belediye başkanları güzel hizmetler yapıyorlarsa oradaki insanlar mutlu oluyor, dua ediyor. Yok, eğer bu hizmetler güzel görünmüyorsa insanlar yaşadığı yerden, doğduğu memleketten bile keyif almıyorlar. O yüzden bir taraftan çok güzel bir meslek belediye başkanlığı ama bir taraftan da zorluklarla dolu. ,

Emekçilerin Enflasyona Karşı Korunması Şart Emekçilerin Enflasyona Karşı Korunması Şart

Para bulmak istersiniz bazen bulamazsınız. Kayseri’de bizler 94 öncesinde aday olarak çıktık. 3 arkadaştık ve gittiğimiz her yerde dedik ki; ‘biz eskiden olduğu gibi ideolojik belediyecilik yapmayacağız. Kimsenin diline dinine ırkına, mezhebine asla bakmayacağız’. Eskiden bunlar olurdu. Bir mahalle sağ partiye oy verdi diye cezalandırılır Senlerce asfalt dökülmezdi. Nihayetinde sizler İstanbul’u falan takip etmişsinizdir. İdeolojik belediyeciliğin zirve yaptığı dönemlerdi. Onlar için önemli olan hizmet değildi. Onlar kafalarındaki sapkın ideolojiye hizmet ederlerdi. Akşama kadar kahvehanelerde otururlar. Eylem olacağı zaman arabalara biner hep birlikte eylem alanına giderler. Kafalarında Sovyet gibi Çin gibi bir model var. Oraya doğru gidecek yolda da kendilerini militan gibi görürlerdi. Çöp dağları patlardı. İnsanlar ölürdü umurlarında bile olmazdı. Ama biz 94’te hizmet edeceğiz dedik. Mazeret üretmeyeceğiz, kimseyi de ayırmayacağız, gece gündüz demeden deli gibi çalışacağız diye yola çıktık. Neredeyse 30 yıldır aynı doğrultuda, aynı görüşle hizmeti bizde yaptık. Bizden sonra da arkadaşlarımız hizmete devam ediyorlar. Tabi ki bunun bereketi de gözüküyor. Sosyal belediyeciliği de Türkiye’ye ilk kez biz getirdik. Fakirimize, fukaramıza baktık. Mahallelerde ben sağlık ocağı, aş evi açtığımı çok iyi hatırlıyorum. En son iktidara geldikten sonra marka şehirleri diye şehirlerimizin biraz daha gelişmesi için büyük projelere de imza atmaya başladık. Senelerce gidip geldim, Ankara’dan izin alamamıştım. Raylı sistem bizim iktidarımız döneminde başladı. Erciyes’te kayak merkezi yapıyorum. 2 tane imza atmaktan kaçınıyorlar. Buda bizim iktidarımız döneminde başladı. Şehrin her bir noktasında adeta tırnaklarımız kaldı. Çok şükür bugün gediğimiz noktada şehir, şehircilik anlamında dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olarak gözüküyor.

İlçelerle birlikte hareket edilmesi yasasını biz çıkartırken neler demediler ki?” diye konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ise Yahyalı’nın dünyaca tanınan bir ilçe haline geldiğini ifade ederek, “Yahyalı’mız artık Kayseri’de değil Türkiye’de ve dünyada tanıtan güzide bir ilçe haline geldi. Doğal güzellikleri, samimi insanları, yer altı ve yer üstü zenginliklerinin yanı sıra üretken, emektar ve çalışkan bir belediye olmasıyla bu beldemizin bugüne gelmesinde çok büyük katkılar sağladı. buraya kurulan tesisin çok değerli olduğunu biliyorum inşallah Yeşilhisar, Yahyalı, Develi’de çok ciddi yeni yapılacak asfaltlara katkı sağlayacak” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Bazı belediyeler personele maaş vermekte zorlanırken bir ilçe belediyesi yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koşuyor. İşte bu Kayseri bereketi, Kayseri farkıdır. Kayserimizin hem merkezini, ilçelerini, mahallelerini imar etmeye her alanda gayret edeceğiz. Erciyes’imizin güneyinde böyle bir eksiklik vardı. Başkanımızı tebrik ediyorum enerjinin merkezi olan bu güzel bölgede böyle bir çalışmayı hayata geçirdi ve bir bakıma da bizim işimizi kolaylaştırdı çünkü 120 kilometreden asfalt geldi. Kapuzbaşına 120 kilometreden gelmiyor, 170 kilometreye erişiyor. Böyle bir süreçte bu asfaltın derecesini, niteliğini siz düşünün. Şu anda yolumuzu yakınlaştırdı” ifadelerini kullandı. 
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ekonomik ömrü 35 yıl olan ve saatte 160 ton asfalt üretim kapasitesine sahip tesisin açılışının yapıldığını söyleyerek, “Yol ve asfalt plenti belediyeciliğin olmazsa olmazıdır. Bugün ilçemiz ve belediyemiz için önemli bir gün. Ekonomik ömrü 35 yıl olan tesis ilçemizin yaklaşık 35 yıllık yol konforunu ve yaşam kalitesini etkileyecek bir tesis olacaktır. Dünya standartlarına uygun, çevre dostu ve doğalgazlı yüzde 100 yerli asfalt tesisimiz saatte 160 ton asfalt üretim kapasitesine sahiptir. Belediyemize yaklaşık maliyeti her şey dahil 31 milyon liradır. Erciyes’in güneyindeki ilçe ve mahallelerimize en yakın asfalt tesisi olduğu için bölgeye daha hızlı ulaşım olacak, nakliye maliyeti daha ekonomik olacak, asfalt kalitesi kaybolmadan hızlı bir şekilde serim noktasına ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ