6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana illerinde yıkıma sebep oldu. Bu illerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir taraftan da afetzedelerin yaralarının sarılması için destek çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Talas Kaymakamlığı, Talas Belediyesi ve Türk Kızılayı Talas Şubesi koordinesinde ‘Yaraları Birlikte Sarıyoruz’ adıyla yardım kampanyası başlatıldı. Yürütülen kampanya için aynî yardım kabul noktası oluşturuldu. Türk Kızılay Talas Şubesi’nin yeni açılan Halef Hoca Caddesi No:73’teki hizmet binasında toplanan battaniye ve kıyafetler, koordineli şekilde deprem bölgesine gönderilecek. Yetkililer, ikinci el kıyafet kabul edilmeyeceğine dikkat çekerek, yardımseverlere kullanılmış kıyafet getirilmemesi uyarısında bulundu.

NAKDİ YARDIM İÇİN HESAP NUMARALARI

Öte yandan deprem mağdurlarına destek olmak amacıyla nakdi yardımda bulunacak yardımseverler için de hesap numaraları paylaşıldı.

Buna göre nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşların, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2 linkine tıklayarak burada karşılarına gelecek çeşitli bankalara ait TL, Dolar ve Euro hesaplarına para yatırabilecekleri belirtildi.

Editör: Haber Merkezi