"KAYSERİ ÇOK FANTASTİK BİR ŞEHİR"
Gerçekleştirilen toplantıların ardından konuşan Krefeld Belediyesi Başkan Yardımcısı Gregor Micus, Kayseri'ye iki yıl önce geldiğini ve Kayseri'yi çok beğendiğini söyledi.

Kayseri'nin temiz, düzenli ve gelişmiş bir şehir olduğunu ifade eden Micus, "Kayseri çok fantastik bir şehir. Çok da başarılı bir belediye başkanına sahipsiniz" dedi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ise Almanya ile Türkiye arasında uzun yıllara dayanan tarihsel bir dostluk ve kardeşlik ilişkisi olduğunu belirtti. Almanya'nın Saarbrücken ve Krefeld şehirlerinin Kayseri'nin kardeş şehirleri olduğunu hatırlatan Durukan, Kayseri ile kardeş şehirleri arasındaki işbirliğinin, var olan dostluğun gelişmesine katkı sağlamasını temenni ettiğini söyledi.

Krefeld kentinden bir heyet, gençlere yönelik çalışmaları incelemek üzere geçtiğimiz Temmuz ayında Kayseri'ye gelmiş ve Krefeld Belediyesi Gençlik Daire Başkanı Gerhard Ackerman, Kayseri'de gençlere sunulan imkanları kıskandığını söylemişti.

KAYSERİ'NİN KARDEŞ ŞEHİRLERİ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi dünyanın farklı bölgelerindeki kardeş şehirleriyle kurduğu sıcak ilişkiler ticari ve kültürel işbirliğinin gelişmesine kapı aralıyor. Kayseri'nin Amerika'dan Asya'ya, Avrupa'dan Afrika'ya kadar dünyanın hemen her bölgesinde kardeş şehirleri bulunuyor.

Almanya'nın Saarbrücken ve Krefeld şehirlerinin yanı sıra Amerika'nın Kuzey Carolina eyaleti, Avrupa Birliği'nin başkenti sayılan Fransa'nın Strasbourg şehri, Güney Kore'den Yongin, Bosna-Hersek'ten Mostar, Tunus'tan Nabeul, Kazakistan'dan Pavlodar, Macaristan'dan Miskolc, Kabartay-Balkar Cumhuriyeti'nden Nalçik ve Kamerun'dan Maroua Kayseri'nin kardeş şehirleri arasında yer alıyor. 
Editör: Haber Merkezi