Kayseri Şeker tarafından Ramazan ayı içerisinde 12 Bölgedeki, çiftçiler ve çalışanların katılımıyla yapılan Şeker Sofrası’nın ilk misafirleri, fabrika çalışanları ve yöneticileri oldu.
Kayseri Şeker göl sosyal tesislerinde kurulan Şeker sofrasına Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri, İlhan Argun, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Güntay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, İştiraklerin yöneticileri, Bölge Müdürleri, Şeker-İş Şube Başkanı İsmail Yücer, Birim Müdürleri ve çalışanlardan yaklaşık bin kişi katıldı.
İftar programı sonrasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Kayseri Şeker’in İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 97. sırada yer almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu başarıda her kademede çalışanların, çiftçilerin ve yöneticilerin katkılarının olduğunu belirtti. Başkan Akay; İstanbul Sanayi odasının değerlendirmesinin üretimden yapılan satışlara göre belirlendiğini, karlılık değerlendirmesinde ise 500 şirket arasında Kayseri Şeker’in 38. sırada olduğuna dikkat çekerek, "Asıl başarı buradadır. Bizim üretimimiz 311 bin ton yani Şeker Kurumu’nun bize vermiş olduğu kadar üretim üzerinden yapmış olduğumuz satışlara göre ciromuz oluşuyor. Kayseri şeker, bu sene satışlardan 888 milyon TL ciro elde ederek tarihi rekor kırmıştır. Aslında bizim kotamız daha fazla olsa daha fazla üretir daha fazla ciro elde ederdik. 2008 yılında 75 bin tonluk şeker kotasının iade edilmesi, bugün fazla ciro yapamamanın en büyük nedenidir" dedi. Kayseri Şeker Sofrasına her yıl artan ilgiden ve Büyük Kayseri Şeker ailesinin her geçen gün daha da büyümesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Başkan Akay, Şeker sofrasına renk katan çocuklarla tek tek ilgilenerek çeşitli hediyeler dağıttı.

Editör: Haber Merkezi