23 Nisan Kutlamaları Sırasında Tören Alanını Şaşkına Çevirdi 23 Nisan Kutlamaları Sırasında Tören Alanını Şaşkına Çevirdi

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurdaer Şahin, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Yol Açık’ programına katılarak genel yayın yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Argıncık ile ilgili projelerden bahseden Şahin, “Sorunları çözemeyen yönetici sorunun ta kendisidir. Argıncıkta rezerv alanı bulunamıyor. Eski hal kompleksinin yeri parsellendi ve belli bir bedel karşılığında insanlara satıldı. Burası bir rezerv alanı olarak kullanılıp Argıncıktaki sorun çözülebilirdi, o fırsat kaçtı ama biz fırsat kaçtı deyip geçmeyeceğiz. Erkiletin yamaçlarında kuracağımız tek katlı ekolojik köyün evlerine benzer villaları da burada kuracağız. Vatandaşa da, ‘burada size Erciyes manzaralı, şehir manzaralı villa veriyorum’ diyeceğiz ve ikna edeceğiz. Argıncık’ın kendi içinde rezerv alanları açıp çözüme ulaşmak mümkün” diye konuştu.
‘EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURAN BİNALARIN YENİLENMESİ LAZIM’
‘Kentsel dönüşüm Türkiye’nin kanayan yarasıdır’ diyen Şahin, “Yalnızca Kayseri’nin çözmesi değil Türkiye’nin bu sorunu çözmesi lazım. Türkiye için kentsel dönüşüm kanayan bir yaradır. Maalesef çok ahlaklıca binalar yapılmadı. Mimarsinan, Fevzi Çakmak, Sahabiye, Yeni Mahalle’de ekonomik ömrünü dolduran binalar var ve buraların yenilenmesi lazım. Ciddi bir planlama ve çalışma gerekiyor, biz planlıyoruz ve çözebileceğimize inanıyoruz. Şehri biraz daha dışarı taşıyacağız ve ciddi bir trafik yoğunluğu yaşanmaya başladı Kayseri’de. Dar gelirlinin villa sahibi olmak gibi bir hayali bile yok, Çay Bağları, Hisarcık, Talas gibi bölgelerde bir villa 25-30 milyon lira gibi tutuyor ve orta gelirlinin ulaşması mümkün değil. Bunları ulaşılabilir kılacağız” dedi.

Haber - Onur Türkaslan

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ