Talas Caddesi üzerinde yapımı devam eden Millet Bahçesi içerisine, 700 milyon TL harcanarak yapılması planlanan 15 bin kişilik cami, ülkede yaşanan ekonomik kriz gerekçe gösterilerek çeşitli çevrelerin tepkisine neden olmuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, söz konusu Cami için 2 Eylül 2022 tarihinde ihaleye çıkacağını duyurunca da, başta Kayseri Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Kocasinan Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu, Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu ve İş İnsanı Sedat Kılınç dan tepkiler gelmişti.

Muhalefetten gelen tepkiler arasında kimisi, hayırsever Mehmet Altun’un yaptıracağı cami için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye çıkmasına itiraz ederken, kimisi de yaşanan ekonomik krizde, abartılı olduğunu belirttikleri söz konusu Caminin faturasının Kayseri halkına kesileceğini öne sürmüştü.

MİLLET BAHÇESİ CAMİSİ TARTIŞMASINA SON NOKTAYI ÖZHASEKİ KOYDU

Yaşanan tartışmalara son noktayı AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki koydu.

“PARANIN KAYNAĞI MEHMET ALTUN’DUR”

Ziyarete geldiği Kayserispor tesislerinde, Kayseri Yerel Haber Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Ali Türkaslan’ın konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Özhaseki, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi arazi için ihale yapmış olabilir, ama paranın kaynağı Mehmet Altun ve onun hayrıdır” dedi.

“MEHMET ALTUN’A, KAYSERİ İÇİN HAYIRSEVERLİKTE 2’İNCİ KADİR HAS DİYEBİLİRİZ”

Hayırseverlikte Kayseri için 2. Kadir Has’a benzettiği Mehmet Altun’un 1 Cami ve 20 okul yaptırmak üzere yaklaşık 1 Milyar TL bağışta bulunduğunu anlatan Özhaseki, şunları söyledi:

“ O protokolü doğru, Milli Emlak Genel Müdürü ve Mehmet Altun ağabeyi çağırdım, beraber olduk. Karşılıklı olarak uzlaştırdık ve öyle imzalatıldı. Ben de yanlarındaydım, şahit olarak ben de imza attım. Mehmet Altun ağabeyin İstanbul’da yapmış olduğu avukatlıktan kazandığı paraları Sultanbeyli civarındaki arsalara yatırdığını kendisi ifade etti. Mehmet Altun ağabey söyledi, sonradan Sultanbeyli’de kendi arazileri üzerinde âdete bir şey kurulmuş. Sadece Mehmet Altun beyin arazileri değil, yanında onlarca kişinin de birkaç milyon metrekare işgale uğrayarak kocaman bir şey ortaya çıkmış. Sonra kayıplar var tapu kadastroda sıkıntılar var, oranın sorununu çözmek içinde hükümetin bir tasarrufu olmuş, benim bakanlığım dönemine de denk geldi. Hükümetin almış olduğu karar şuydu; oradaki bütün toprak sahiplerine, toprakları hükmen istimlâk edecek, vatandaşa bedeliyle satacak, sonra aldığı toprağı da üzerinde oturan vatandaşa satacak! Böyle bir çözüm. Bunu sayın Başbakanımız, sayın Cumhurbaşkanımız da miting alanlarında ifade ettiler. Mehmet ağabeyin orada 100 bin metrekare kamulaştırılması gereken arazisi var.

Kendisi şöyle söyledi; (Ben bunu hayır işlerinde kullanmak istiyorum. Ben bu parayı alıp da ne yapacağım ki?) dedi. Bu gün ki bedelle, tahmin ediyorum 900 milyon TL - 1 milyar TL civarında bir bedeli var! İlk verdiğinde 300-400 milyon TL civarındaydı ama mahkeme bedelleri, tenzili bedel davaları vs. vs. vs. aradan geçen zaman derken, oradaki bedeller 1 milyar TL’ye yaklaştı.

“hayırsever kendi parasıyla yaptırıyor”

Peki, (Bununla ne yapacaksınız) dedik, kendisi bizlere söylediği şu; (Nereye derseniz ben bir tane büyük cami yaptırmak istiyorum. 20 tane de okul, yaptıracağım) Bu hayırsever kendi parasıyla yaptırıyor! 20 tane okulun nereye yapılacağı hususu konuşulduğunda da tabi o değişik şehirlerden bahsedince ben Kayseri konusunda ısrar ettim. Ondan fazlasını Kayseri’ye yaptırıyor, zaten bir kısmının inşaatı başladı. Büyük bir cami yapılıyor, caminin yapılma usulü de Milli Emlak oradan arsa verecek, belediyemiz bu arsaları alıp değerlendirip, satıp onun bedeli karşılığında yaptıracak. Özetle Kayseri Büyükşehir Belediyesi ihale yapmış olabilir, ama paranın kaynağı Mehmet Altun ve onun hayrıdır!

“BANA GÖRE 2. KADİR HAS”

- Mehmet Altun için ikinci Kadir Has diyebilir miyiz?”

- Bana göre diyebiliriz! Allah razı olsun dememiz lazım. Teşekkür etmemiz lazım. Onun da çocukları var, o da diyebilir ki (Ben bir yat alacağım 10 milyon dolar yata vereceğim, deniz kenarında yatacağım keyfini çıkaracağım) diyebilir.

Mehmet Altun ağabeyin burada Kayseri de bir dairesi var ben kendisini ziyarete gidiyorum. Kendisi (Ben güzel bir bağ alacağım önüne 10 dönüm bahçe yapacağım) diyebilir, bunları demiyor.

“Böyle bir insanın eli öpülür”

Ama beni çok etkilediği için, bana söylediğini ben aktarmak istiyorum belki özeldir razı olmaz ama; (Ben Kuran-ı Kerim’i diğer insanlar gibi okuyordum açtım mealini okudum etkilendim. Peygamberimizin hayatını okudum, ona aşık oldum bu dünyanın da geçici olduğunu anladım. Bütün servetimi hayır yoluna dökeceğim en iyi hayırda eğitime yapılan hayırdır. O yüzden de okullar yaptıracağım, camiler yaptıracağım) Böyle bir insanın eli öpülür başka ne yapılır? O yüzden de teşekkür ederim.”

KAYSERİ YEREL HABER

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi