AKP'de uzun yıllar üst kademe görev yapan, Recep Tayyip Erdoğan'ın 'eski yol arkadaşı' 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iktidar ve ana muhalefet partisi arasındaki 'başörtüsü' tartışmasını yorumladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Yaralardan biri de başörtüsü mevzusu" şeklindeki mesajı sonrası partililer, hazırladıkları kanun teklifini Meclis'e sunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'Türkiye'nin bugün başörtüsü diye bir sorununun olmadığını' belirtse de, 'samimiyet' adı altında CHP'yi anayasa değişikliğine çağırmıştı. CHP liderinin ise buna yanıtı şöyle olmuştu: "Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

'OLAĞANÜSTÜ BİR GELİŞME'

Gül, Karar gazetesi yazarı Elif Çakır'a verdiği demeçte “Uzun yıllar başörtüsü karşıtlığını kendisinin en önemli misyonu görmüş ve bundan dolayı birçok acılara sebep olmuş bir partinin bu hatasını nihayet görüp vazgeçmesi ve bunu tüm milletvekillerinin imzasıyla somutlaştırması Türkiye adına çok memnun olunacak olağanüstü bir gelişmedir" ifadesini kullandı; ardından şunları kaydetti: "Böyle bir dönüşüme öncülük ettiği için de Kemal Beyi tebrik etmek gerekir. Partiler üstü baktığınızda ülkenin normalleşmesi herkesi sevindirmelidir.”

Editör: Haber Merkezi