CHP 2. sıra milletvekili adayı İbrahim Bahçecioğlu’nun Cumhuriyet Meydanı'nda Selçuklu motifinin önüne seçim afişini vinçle indirmeye gelen zabıta ekibine CHP’li bir grup engel oldu.
Öğle saatlerinde Meydan'daki “İbrahim Bahçecioğlu” afişinin asılı olduğu Beğendik mağazası önüne 4 araçla birlikte gelen onlarca Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ile CHP'liler arasında gerginlik yaşandı. Belediye zabıtaları afişin indirileceğini söyleyerek vinç getirtince CHP'liler afişin indirilmemesi için belediye yetkilileri ile tartıştı. Olay yerine gelen CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, belediye yetkililerine afişin indirilme sebebini sordu. Yetkililer ise belediye encümeninin aldığı karar üzerine kaldırılacağını söyledi. CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, "Afişin olduğu yer seçim bürosudur. Buna belediye karışamaz İlçe Seçim Kurulu karışır. Bu afişi başkan değil, bir Allah'ın kulu buradan indiremez. Afiş indirilirse burada olay çıkar, sorumluluk kabul etmem" dedi.

Ardından Mustafa Ayan, Vali Orhan Düzgün’ü de arayarak konu hakkında bilgi verdi. CHP İl Başkanı Mustafa Ayan yaşananlara tepki göstererek, "Karşıdaki binada miting biteli bir hafta olduğu halde hala Başbakan'ın afişi orada duruyor. Buna rağmen bizim seçim büromuzun üstündeki afişimizi kaldırmaya çalışıyorlar. İl Seçim Kurulu'na, Büyükşehir Belediyesi'ni şikayet edeceğiz" diye konuştu. Telefon görüşmelerinin ardından afiş indirilmeden belediye zabıtaları olay yerinden ayrıldı.

BELEDİYE'DEN YAZILI AÇIKLAMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Cumhuriyet Meydanı'na asılmış olan reklam panosunun indirilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi sadece ve sadece pankart, ilan ya da benzeri tanıtım materyallerinin nerede ne nasıl asılacağı ile ilgilenmektedir. Çünkü bu Büyükşehir Belediyesi'nin kanuni vazifesidir. Büyükşehir Belediyesi Encümeni kararıyla bu görevini yerine getirmektedir. Valilik ve İl Seçim Kurulu kararınca belediye encümeni bir karar aldı, bu bölgeye afiş asılamaz" dedi.

Editör: Haber Merkezi