CHP Niğde Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, iddiaları yalanlamadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Derya Yanıt tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Sosyal Hizmetler Uzmanlarının ev ziyaretlerinde AKP iktidarının icraatlarının anlatıldığı siyasi broşürlerin dağıttığı yönündeki iddiaları gündeme getirdi.

Ömer Fethi Gürer, “ASDEP kapsamında Sosyal Hizmet Uzmanı olarak çalışanların Ulusal Hane Ziyareti diye bir proje kapsamında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanın iktidarın icraatlar adına siyasi faaliyete yönelik bildiriler dağıtmak üzere eğitim verilerek hazırlık yapıldığı, Siyasi partinin yapması gerekenin memurlar eliyle yapılması için çalışmalar sağlandığı iddiaları vardır. Bakanlığın böyle bir çalışması var mıdır?” şeklinde soru yöneltti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ulusal Hane Ziyaret Programı kapsamında hanelerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarının tespit edilmesi amacıyla ziyaretler düzenlendiğini belirtti.

Bakan Yanık, soru önergesine verdiği yanıtta ayrıca, “Bakanlığımızın hane ziyaretleri bugüne kadar süregelmekle birlikte önceki dönemlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) personeli ve Sosyal Hizmet Merkezleri (SHM)’lerde görevli ASDEP personeli aracılığı ile yürütülen ve ayrı soru formlarıyla yapılan çalışmalar, bu program kapsamında hanenin tüm ihtiyaçlarının detaylı olarak tek bir ziyarette belirlenebileceği ortak soru formu ile sürdürülmektedir” ifadelerine yer verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ASDEP personeli tarafından dağıtılan broşür yanında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı bir mektup dağıttırıldığını ve mektupta AKP iktidarı dönemlerinde yapılan çalışmaların anlatıldığını belirtti. Gürer, “Cumhurbaşkanlığı dönemi dışında parti genel başkanı olarak partisinin yaptığı 20 yıllık icraatı devlet görevlileri eli ile köy köy kapı kapı dağıttırıyorlar. Parti örgütünün yapacağı işi ya da posta ile gidecek mektubu devlet çalışanı eli ile yaptırıyorlar. Parti devleti anlayışı ile devlet çalışanlarına bakılıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi