Gürer: “2023’de Hani Ay’a inecektik?” Gürer: “2023’de Hani Ay’a inecektik?”

14 Mayısta gerçekleşen seçimlerde Kayseri'de Cumhur İttifakı 598 bin 687 oy alırken Millet İttifakı 249 bin 311 oy alarak CHP listesinden birinci sırada olan Aşkın Genç ve ikinci sıra Milletvekili adayı Mahmut Arıkan Meclise girdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl binasında basın mensuplarına konuşan Aşkın Genç; “Kılıçdaroğlu’nu şimdilik Çankaya köşküne uğurlayamamanın hüznünü yaşıyoruz” diyerek şu ifadelerde bulundu; “Demokrasi ve hak, hukuk, adalet adına çıktığımız yolda partimizi elimizden geldiğince temsil etmeye çalıştık. Sonuç olarak Kayseri genelinde partimizin oylarını %12’den %17’ye çıkararak 1977 yılından sonra Kayseri’de iki vekil kazandık. Türkiye ortalamasının da üzerinde oylarımızı artırırken Cumhurbaşkanlığı seçiminde genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu şimdilik Çankaya köşküne uğurlayamamanın hüznünü yaşıyoruz. Sevincimizi tam olarak yaşayamadık biliyorum ki inançlı kararlı ve kazanmaya odaklanmış sizlerle beraber 28 Mayısta yapılacak olan ikinci turda genel Başkanımızı 13. Cumhurbaşkanı yapacağız. Seçimler insanlara dokunarak sorunlarını çözerek onları anlayarak ve yapacaklarımızı anlatarak kazanılır bu süreçte bunu hep birlikte yapacak ve kazanacağız” dedi.

“HALKIMIZ HER FIRSATTA TAHRİK EDİLDİ

Seçim öncesi sürecin ilerleyişini aktaran Kayseri CHP Milletvekili Genç; “Seçim sürecinde provokatörlük yapılarak halkımız her fırsatta tahrik edildi fakat vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde çok önemli olaylar olmadan seçimlerin ilk turunu tamamladık. Bu konuda hiçbir paniğe kapılmayan şımarmayan büyük bir olgunluk içinde görevini yapan partililerimize özgür iradeleriyle bize oy veren herkese yürekten teşekkür ederim. Bizi milletvekili seçerek verdiğiniz görev ve sorumluluğun farkındayız bizim için asıl çalışma şimdi başlıyor. Şehrimizin ülkemizin sorunlarını çözmek için elimizden gelenin fazlasını yapacağımıza inanın” şeklinde ifadelerde bulundu.

“BİAT, KADERCİLİK BİZE GÖRE DEĞİL, BİZ; İLİM, BİLİM VE FİKRİMİZLE HAREKET EDERİZ”

“Partimizden milletvekili seçilen değerli kardeşim Mahmut Arıkan ve Kayseri’nin diğer milletvekilleri hizmet noktasında çalışmak için üzerimize düşenin fazlasını yapacağız çünkü bizim çocuklarımıza, kadınlarımıza sözümüz var. Teslimiyet, biat, kadercilik bize göre değil biz ilim, bilim, fikrimizle hareket ederiz. Karanlığı sevmeyiz biz, üzerimize zindan karası çöktüğünde belki biraz bocalarınız ama, marşımızı yüksek sesle sözleriz ‘Güneş ufuktan şimdi doğar’ Hakkaniyetsizlikten yüce sevgi, nefret ve karanlıktan aydınlıktan güçlüyse çaresi yok dostlar bizler kazanacağız. Umutsuzluk, yılgınlık, bayrakları kenara toplayıp çekilmek yok daha çok işimiz var. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada el ele omuz omuza gelerek birleşerek kazanacağız. 28 Mayısta Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için var gücümüzle çalışıp Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlunu 13. Cumhurbaşkanı yapacağız. Bu tarihe kadar küsmeden umutsuzluğa kapılmadan vatandaşlarımızla buluşmaya destek istemeye devam edeceğiz. 28 mayıs yeni demokrasi bayramı olacak” dedi.

“BİZE OY VEREN HERKESE…”
Bize oy verip seçilmemizi sağlayan tüm Kayseri halkına, STK temsilcilerine, ekip arkadaşlarıma, sırasına bakmasan sahada çalışan Milletvekili adayı arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum Teslimiyet, biat, kadercilik bize göre değil biz ilim, bilim, fikrimizle hareket ederiz. Görevimiz 28 Mayısta genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yaptığımızda tamamlanmış olacak o nedenle kutlamaları şimdilik erteliyorum yolumuz uzun hep birlikte daha ileriye” şeklinde ifadelerde bulundu.

Haber; Şeyda Cücer