Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosuna, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in yanı sıra, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan, Deva Partisi Kayseri İl Başkanı Metin Özkaya, Gelecek Partisi Kayseri İl Başkanı Zülküf Arslan, Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı Öner Yiğitoğlu, ilçe başkanları ve parti mensupları katılım sağladı.

Program kapsamında konuşma gerçekleştiren CHP’li Özel, Kayseri ziyaretinden değerlendirmelerde bulunarak, “Bugün Kayseri’ye geldik ve her gittiğim şehirde olduğu gibi buradaki duruma da bir baktım. Uzaktan bakınca diyorsun ki, Kayseri iktidar partisine çok oy veren ve onun da karşılığını alan bir ildir diye düşünüyorsun ama Kayseri’deki işsizlik rakamları ve hızla artan işsizlik sorununu, Kayseri’de milli gelirden alınan bütün Türkiye ortalamasından bin dolar aşağıdaki payı, Kayseri’de kamu hizmetlerinin kişi başına sunumunda, vergiyi alırken ilk 10’daki Kayseri’ye hizmeti getirirken 81 ilde 77’nci sıranın reva görülmesini gördüm. Her yere yapılanların Kayseri’den esirgendiğini, 15 yıldır söz verilen hızlı trenin hala sözünün tutulmadığını bu seçim gelip dayanınca göstermelik bir temel atıldığını gördüm. Gördüm ki Kayseri, iktidara kepçeyle vermiş ancak iktidar Kayseri’ye çay kaşığını bile fazla görmüş. Kayseri’nin ‘sen çantada kekliksin, oy verirsin’ bakış açısına karşılık cevabını sandıkta vereceğini bu şehrin sokaklarında gördük. Bir partinin il başkanı bu ziyaretimiz için ileri geri konuştular. Ancak gördük ki Kayseri, misafirperver bir şehir. Bugün bizi ağırlayan herkese yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.


CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise, “İktidara sahip olanlar gaflet delalet içerisinde bulunabilirler. İşte bu iktidar gaflet delalet ve ihanet içerisinde. İhanet içerisinde olmasa Cumhuriyet ile kavga ederler mi. İhanet içerisindeler Cumhuriyetle yaşıt ne varsa hayırsız evlat gibi bir bir satıyorlar. Görevimizin bilincindeyiz. Seçimin demokrasiyle tek adım içerisinde geçeceğini, bu seçimin Cumhuriyetle cumhuriyet düşmanları arasında geçeceğini, bu seçim millet işsizken 4’er 5’er yerden maaş alanlar arasında geçeceğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.


CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer de şunları söyledi: “Biz vatandaşa iş, aş derken yandaşa ihale diyor. Biz fakir fukara dedikçe onlar, varsa yoksa beşli çete diyor. Biz özgürlük dedikçe onlar daha çok sansür daha çok daha çok yasak diyor. Biz alın terinin emeğin, liyakatın demokrasinin peşinde, onlar 3’er 5’er maaşların rantın şatafatın izinde. Ticaret ve sanayi şehir Kayseri’mizde her 4 hanemizden bir tanesi devlete muhtaç hale gelmiş, her iki kişiden biri icralıktır. Çiftçinin borcu takipteki kredi oranı 41 kart artmıştır. AKP bütün bunların sebebidir.”

Editör: Haber Merkezi