Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki oylamanın ardından 10 ilde olağanüstü hal ilan etmesi normalde 18 Haziran'da yapılması gereken fakat 14 Mayıs'a çekilmesi düşünülen seçimlerin ertelenme olasılığını gündeme taşıdı.
Perşembe günü konuşan bir Türk yetkili "Şu anda göründüğü kadarıyla seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasının önünde ciddi engeller olduğunu" dile getirdi.

İsmi açıklanmayan yetkili, deprem bölgesinde ülke nüfusunun yüzde 15'inin yaşadığına ve üç aylık olağanüstü hal ilan edildiğine dikkat çekerek seçimle ilgili bir karar vermek için henüz çok erken olduğunu belirtti.

Yetkili, "Yeni bir seçim döneminden çıkmış gibiyiz. Gelişmelere bakacağız ama şu anda 14 Mayıs'ta seçim yapılması konusunda çok ciddi zorluklar var" diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu ve AK Parti kanadından şu anda erteleme konusunda bir açıklama gelmezken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener verdiği röportajda 14 Mayıs ihtimalinin zayıfladığını ve 18 Haziran'da seçimlerin yapılacağını düşündüğünü ifade etti. CHP kulislerinde ise Erdoğan'ın seçimi bir yıl geriye atmak için baskı yaptığı savı ileri sürülüyor.

Editör: Haber Merkezi