Malatya'dan gelen depremzede öğrenci Bahar Tosun (19), "Depremde ne olduğunu anlamadık. Birden uyandık. Evimiz çok kötüydü. Depremden sonra hemen Kayseri'ye geldik. Şu an eğitimim devam ediyor. Hayalim diş hekimi olmak" dedi.t
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından çok sayıda depremzede Kayseri'ye getirildi. Afet bölgesinden gelen öğrenciler,  Kayseri'de kurs merkezlerinde YKS'ye hazırlanıyor. Kurs Merkezi Müdürü Hasan Hüseyin Şimşek, "Depremden sonraki süreçte Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Gaziantep gibi illerden depremzede öğrencilerimiz ve velilerimiz geldi. Durumlarını izah ettiler. Bizler de hiçbirine yok demedik ve doğrudan kurumumuzda eğitim- öğretim faaliyetlerini başlattık. Manevi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Öğrencilerimize sonuna kadar destek vermek istiyoruz. Şu an itibariyle 12 tane depremzede öğrencimiz var. Sınav hazırlık sürecine kaldıkları yerden devam ediyorlar. Elimizden geldiği kadar ve kontenjanımız yeterli olduğu ölçüde gelen kimseye yok demeyeceğiz" diye konuştu.

'SINAVDA BAŞARILI OLABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM'

Malatya'dan gelen depremzede öğrenci Ali Berk Ayvan (19) ise,"Depremden etkilenerek Kayseri'ye teyzemin yanına geldim. Deprem anında çok sallandık. 2'inci olan deprem daha şiddetliydi. Daha korkunçtu. Bitti diyip herkes eve döndüğünde daha kötü oldu. Tıp istiyordum. Şimdi konuların kalkmasıyla biraz tedirgin olduk. Kayseri'ye geldiğim için mutluyum. Umarım güzel bir 3 ay olur. Buraya adapte olabildim. Sınavda başarılı olabileceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'KAYSERİ'YE ADAPTE OLMAYA ÇALIŞIYORUM'

Malatya'dan gelen depremzede öğrenci Bahar Tosun da, "Eğitime devam ediyoruz. Kayseri'ye adapte olmaya çalışıyorum. Depremde ne olduğunu anlamadık. Birden uyandık. Evimiz çok kötüydü. Depremden sonra hemen Kayseri'ye geldik. Şu an eğitimim devam ediyor. Hayalim diş hekimi olmak" dedi.