Milliyetçi Hareket Partisi’nin Açık hava toplantılarının yeni adresi Kayseri oldu. Bir süredir hazırlık çalışmaları yapılan Kayseri Cumhuriyet Meydan’ında Kayseri halkıyla buluşan Devlet Bahçeli gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türk tarihindeki zorlu mücadelelere değinen Devlet Bahçeli, Sultan Vahdettin hakkındaki Tartışmalarına tepki gösterdi.
Bahçeli; "Son günlerde tarihimiz tartışma girişimleri vandal bir ilkesizlik düzeyine ulaşmıştır . Dünyanın hiçbir yerinde atasına ülkesindeki bir güruh kadar yıkıcı konuşan yoktur.” dedi.

Sultan Vahdettin hakkında açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli; ”Tarihte gerçekte ne olup bittiğinin araştırması tarihçilerin işidir. Biz tarihimizi ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz Türk tarihi onların tarihi değildir Cumhuriyeti Cumhurla kucaklayan ya Osmanlı’nın inanmış bir devlet görevlisidir. Sultan Vahdettin'in kusurları olsa da asla hain değildir. Edepsiz İzmir belediye başkanı küstahça ona hakaret etmiştir. Ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir. Bu CHP zihniyetinin yatacak yeri yoktur. Günahları diz boyudur. Kılıçdaroğlu tarih bilmez, erdem bilmez, edep bilmez bildiği tek şey yalandır, izansızlıktır” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi