Karasal iklimin görüldüğü Kayseri’nin Talas İlçesi'nde, bir kayısı ağacı Eylül ayında çiçek açtı. Hava sıcaklığının gündüz 30 derecenin üzerine çıktığı Kayseri'de bu mevsimde kayısı ağacının çicek açtığını görenler şaşırdı.

Hava sıcaklıklarının normallerin üzerine çıktığı Kayseri'de, meteoroloji verilerine göre uzun yıllar sonra Eylül ayı ortalama sıcaklıkları 30 derecenin üzerine çıktı. Talas İlçesi'ndeki mahallelerde bulunan kayısı ağaçları da çiçek açtı. Emekli öğretmen Cafer Tekkaş, şöyle dedi:

"Anayurt Mahallesi'nde dolaşırken bu ağaçta beyazlıklar gördüm. Dikkatimi çekince yanına geldim ve dallardaki çiçekleri görünce çok şaşırdım. Bu mevsimde bir kaysı ağacının Eylül ayında çiçek açması tuhaf. Bunları ilkbaharda don vurmuştu. O nedenle meyve vermemişti. Şimdi ise çiçek aştı. İç anadolu bölgesinde alışılan bir olay değil. Akdeniz de Ege de bazen televizyonlarda böyle haberleri görüyorduk. Oralarda Şubat ayında çiçek açıyor diye duyuyorduk. Ama İç Anadolu’da Eylül ayında çiçek açan kayısı ağacını ne duydum, ne de gördüm."
Editör: Haber Merkezi