Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleriyle ilgili çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Seçim bölgesi Niğde’yi ilçe ilçe, belde belde, köy köy CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her yerleşim biriminde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Ziyaretleri kapsamında toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelmeye özen gösteren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşlara iktidarında hayata geçirecekleri projelerle ilgili açıklamalarda bulunuyor.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 14 Mayıs’tan sonra iktidara geldiklerinde şehircilik ve afet yönetimi  ciddi biçimde ele alınacağını söyledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Şehircilik ve Afet Yönetimi Bakanlığı kuracaklarını açıkladı.

Şehirleri kısa vadeli kişisel rant ve menfaat odaklı değil uzun vadeli planlayacaklarını kaydeden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ‘Kente Karşı İşlenen Suçlar’ kavramını hukuk sisteme yerleştirmek üzere çalışma başlatacaklarını vurguladı.

Çarpıcı İddia: İşte Beklediği Seçim Oranı! Çarpıcı İddia: İşte Beklediği Seçim Oranı!

RANTSAL DÖNÜŞÜM DEĞİL, GERÇEK MANADA KENTSEL DÖNÜŞÜM YUGULAYACAĞIZ

Kentsel Dönüşüm Projelerine ilişkin detayları da paylaşan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kentsel dönüşümü rant değil çevre ve insan odaklı, afet risklerine karşı dayanıklılığı artıran, kent kimliğini yok etmeyen, doğaya ve tarihe karşı saygılı, dezavantajlı ve engelli vatandaşlarımızı önceleyen bir anlayışla yürüteceğiz. Şehrin anayasası olacak Nazım İmar Planı’nın tarih, istatistiki veriler ve şehrin kimliğiyle uyumlu işlevlere göre bilimsel yöntemlerle yapılmasını sağlayacağız” dedi.

İmar planı değişikliklerini parsel bazlı olmaktan çıkaracaklarını ve bölge bazlı hale getireceklerini anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bölgede yaşayanların büyük kısmını etkileyecek projeleri halk oylamasına sunacaklarını da ifade etti.

RANT AMAÇLI İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE SON VERECEĞİZ

Rant amacı güden veya yerel yönetimlere gelir sağlama amaçlı mevzi imar planı değişikliklerine ve emsal artışlarına da son vereceklerini bildiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Şehirleri engelli dostu hale getirecek, belli metrikler üzerinden il/ilçe/mahalle düzeyinde ölçüm ve puanlama yapacak, yerel yönetimlerin gerekli geliştirmeleri yapmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

AFAD’A İTİBARINI GERİ KAZANDIRACAĞIZ

AFAD ’a kuruluş statüsünü ve itibarını geri kazandıracaklarını ve İçişleri Bakanlığı bünyesinden çıkaracaklarını belirten Gürer, “Toplanan afet vergilerinin, afetin zararlarını azaltacak tedbirler ve afet sonrasındaki normale dönüş ile rehabilitasyon çalışmaları için harcanmasını sağlayacağız. DASK ’ı tüm afet türlerini ve konut harici yapıları da kapsayacak şekilde geliştireceğiz” diye konuştu.

EVLERİ AĞIR HASAR ALANA EŞYA KİRA YARDIMI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Niğde’de depremden zarar gören hemşirelerimizin sorunları hala çözülmedi. Bir an önce deprem zarar görenlerin sorunları çözülmelidir. Afet sonrasında evleri “oturulmaz” hale gelen mülkiyet sahibi ve kiracı yurttaşlara geçici barınma imkanları sunup, eşya ve kira yardımı yapılmalıdır” dedi.