Bugünlerde belediyeler vatandaşlara mesaj atarak borçlarını ödemesini istedi. Mesajların çoğalmasının ardından bu duruma Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel tepki gösterdi.

Belediyelere 'Yangından mal mı kaçırıyorsunuz' diye seslenen Yücel, "Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla bir karar alındı ve 2 TL ile 2 Bin TL'nin altındaki borçların silinmesi kararı alındı. Bu düzenleme borcunu ödeyemeyen vatandaşları bir nebze olsun rahatlatacak ve vatandaşlar haciz stresinden kurtulacak. Bu düzenlemeyi destekliyoruz ve önemsiyoruz. Ama büyük bir itirazımız var. Belediyeler, kendilerine borcu olan vatandaşlara bu günlerde mesaj çekiyor ve borçlarının ödenmesini istiyor. Bu rutin bir uygulama gibi gözükse de altında bu borçların da affedilebileceği korkusu yatıyor. Bu düzenlemenin eksik olduğu kanaatindeyim. Mecliste görüşülecek düzenleme öncesi kamuya 2 Bin ve 2 Bin TL'nin altında borcu olan ve hacze gitmemiş olan bu borçlar da buna eklenmeli. Vatandaş sıkboğaz edilmemeli ve kamuya ne şekilde borcu olursa olsun bu yapılacak düzenlemeye eklenmeli" dedi

Yücel, "Belediyeler, bu düzenlemenin sanırım genişleyebileceğini öngörüyor ve vatandaşa mesaj çekiyor. Sosyal devlet olmanın gereği yerine getirilmeli. Haksızlık ve çifte standart ortadan kaldırılmalı. İlla vatandaşın borcu hacze mi düşsün. Bugüne kadar borcunu ödeyenlere bu haksızlık değil mi? Yine 2 Bin ve 2 Bin TL'nin altında borcu olanlara da haksızlık değil mi? 6 Milyona yakın vatandaşımızın 30 Milyona yakın borcu silinirken neden hacze düşmemiş vatandaşlar kapsam dışında tutuluyor. Maalesef ülkemizde bazı düzenlemeler haksız durum ortaya çıkartıyor. Borcunu düzenli olarak ödeyen vatandaşlar sürekli cezalandırılıyor. O vatandaşlar da artık 'Biz de borcumuzu ödemeyeceğiz. Nasıl olsa devlet af çıkartıyor' şeklinde düşünmeye başladı. Borcunu ödeyen veya ödemekte kararlı olan vatandaşların da bu borçları düzenlemeye dâhil edilmeli ve haksız durum ortadan kaldırılmalı. Belediyelerimiz de vatandaşı sık boğaz etmemeli ve borç tahsili derdine düşmek yerine 2 Bin TL'nin altında borcu olanların da bu düzenlemeye dâhil edilmesi için gayret sarf etmeli. Belediyeler aracılığı ile bu talep iletilmeli ve hacze düşmemiş olan borçlar da bu düzenlemeye dâhil edilmeli" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi