Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Teşkilatının 2021 yılı değerlendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, çok çarpıcı iddialar ortaya attı.

“KAYSERİ DE 5’Lİ RANT ÇETESİ VAR”

Toplantıda, Kayseri Yerel Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Türkaslan’ın; (Geçtiğimiz günlerde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay Raporu açıklandı ve yıllık faiz gideri o raporda ortaya konuldu. Ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Mustafa Çelik skandal bir açıklama yaparak, “Özhaseki görevi devrettiği zaman belediyenin kasası boştu. Özhaseki görevi bırakmadan önce 100 milyon TL kredi çekmiş, 30 milyon TL’sini harcamış 70 Milyon TL’si kasadaydı! Ütüsü bozulmasın diye açıklamadık! Altını çaldırmak istemedik!) diye ifadeler kullandı, bu konuda neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki sorusuna yanıt veren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Kayseri’de 5’li Rant Çetesi Var” diyerek söze başlayıp şu çok çarpıcı ifadeleri kullandı:

“Her şey senaryodan ibaret ve bir algı üzerinden siyaset yapıyorlar! Bize hep şunu söylediler; Kayseri Büyükşehir Belediyesi hiç borçlanmamış, hep kendi kendine yetmiş, hiç kimseye borçlanmayan ve borçlanmadan da hizmet yapan bir belediyecilik anlayışını millete böyle sunup kamuoyuna böyle tanıttılar. Ama gelinen noktada görüldü ki Kayseri Büyükşehir Belediyesi büyük bir borç batağı altında! Biz bunun böyle olduğunu zaten biliyorduk ama bunu anlatmakta sorun yaşıyorduk! Artık bunu kendileri artık birbirlerine söylüyorlar! Bir önceki belediye Başkanı (Mustafa Çelik), (Ben kasayı devraldığımda belediye borçluydu) diyor! Mevcut belediye Başkanı (Memduh Büyükkılıç) da diyor ki, (Benden önceki Belediye Başkanı borçluydu. Ben bu kadar borç yükü altında nasıl çalışacağım) diyor! Milletin parasını millete harcamadılar! Şunu iddia ediyorum; Kayseri de milletin parasını 5 kişiye harcadılar! Bu 5 kişi, kendi aralarında paranın nereye ve nasıl harcanacağı yönünde karar verdiler.

“Bunlar şehrin rantını, kendilerine ve kendi yakınlarına harcıyorlar”

Konuşmasını “Bunlar şehrin rantını, şehrin zenginlerine, kendilerine ve kendi yakınlarına harcıyorlar” diyerek sürdüren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Bakın buna en son örnek, ballı villa parselleri ve bugün Sayıştay’ın dosyasında! Sayıştay resmi raporunda devletin ve kamunun zarara uğratıldığını söylüyor, bizde bununla ilgili çalışmalar yürütüyoruz! Yakınla bununla ilgili bir basın açıklaması da yapacağız. Vatandaşa gelince kamuyu zarara uğratmam diyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ama eşe dosta, kendi bürokratlarına ve kendi yakınlarına gelince kamu zararı umurlarında değil! Güneşli mahallesinde vatandaşın bağış yaptığı arazileri villa parseline çevrilip, oradan kimlerin nasıl rant elde ettiğini biliyoruz. Bunlar şehrin rantını, şehrin zenginlerine, kendilerine ve kendi yakınlarına harcıyorlar. Bizim (CHP) iktidarımızda şehrin rantı en dar gelirli insanlarımıza harcanacak! Örneğin Eskişehir Bağları’na harcanacak, nerede fakir fukara varsa oraya pozitif ayrımcılık yapılacak! Yani şehrin parası millete harcanacak! Tüm ülkede olduğu gibi, AKP İktidarının genel uygulaması nasıl 5’li çeteye hizmet ediyorsa, Kayseri’de de 5’li çete var ve onlara hizmet eden bir iktidar anlayışı var”dedi.

“AKP İKTİDARDAN DÜŞÜNCE, BUNLAR ( BEN ZATEN AKP’Lİ DEĞİLDİM) DİYECEKLER”

Diğer yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Çelik’in “Özhaseki’nin ütüsü bozulmasın diye açıklamadık” şeklindeki skandal açıklamalarını değerlendiren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Biz bunlara FETÖ bu ülkeyi sıkıntıya sokacak, sonra sizleri sıkıntıya sokacak. Gelin el birliğiyle tedbir alalım dediğimizde bunlar hep bir ağızdan FETÖ’yü savunuyorlardı. Ne diyorlardı, (Muhterem Hoca Efendi) diyorlardı! Ne istiyorsunuz diyorlardı ne istiyorlarsa bizim bilgimiz dahilinde diyorlardı! Bakın bunlar iktidardan düştükleri gün şunu söyleyecekler; (Ben zaten AKP’li değildim. Ben onlardan değilim) diyecekler! Bu günler yakın! Bu günlere hep beraber şahitlik edeceğiz!” diye konuştu.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi