Kayseri, "Akıllı" Ulaşım ve Enerji Konularında Örnek Oldu Kayseri, "Akıllı" Ulaşım ve Enerji Konularında Örnek Oldu

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi Salon’unda düzenlenen ödül törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekilli Şaban Çopuroğlu, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Göllüoğlu, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Selçuk Melekoğlu, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, belediye meclis üyeleri,  muhtarlar, vatandaşlar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

KOCAFEST’in, TEKNOFEST’in Kayseri ayağı olduğunu belirten Özhaseki, gençlere tavsiye olarak hayal kurmaları ve onları gerçekleştirmek için azim etmeleri gerektiğini söyleyerek arkalarında Türk Cumhuriyeti’nin olduğunu ifade eden Özhaseki, “Sizleri görünce içimiz ümitle doluyor. Geleceğe daha güzel bakıyoruz. KOCAFEST aslında İstanbul’da yapılan TEKNOFEST’in Kayseri ayağı. Düğün rüyalarımızın süsleyen belki de hepimiz için ütopik gelecek bir hayalin TEKNOFEST biz gerçekleştiğini gördük. 2018’de TEKNOFEST için müracaat eden sayı 20 bin kişi. Geçen yıl tam 1 milyon gencimiz TEKNOFEST’te yarışmak için müracaat ederlerdi yani beş sene içerisinde neredeyse 50 misli sayı artarak devam ederdi. Sizde hayal kurun o hayallerinizin peşine düşün sonra da onu gerçekleştirmek için azimle gayret edin ve kendinize güvenin. Arkanızda abileriniz, siyasi büyükleriniz ve en önemlisi Türk Cumhuriyeti devleti olacak bunu sakın unutmayın” şeklinde konuştu.

Gençlere kodlamanın önemini ve kodlamayı öğrenmeleri gerektiğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş “Çağımız artık teknoloji çağı. Bu çağdan da en iyi şekilde faydalanmamız gereken ortaokul talebelerimiz, lise talebelerimiz, artık kodlamayı öğrenmeniz lazım. Bilgisayarlı yazıcılarla maketler üretilmeye başlanmış. Bilgisayarlı yazıcılarla ürünler üretilmeye başlanmış. Gençlerimiz inşallah aylık 10 GB internet bedava olacak. Yine sayın cumhurbaşkanımız açıkladı. Öğrencilerimizin genç kardeşlerimizin alacakları ilk telefonlar ve tabletler özel tüketim vergisi alınmayacaktır. Sizler en güzel teknolojiye sahip olmayı hak ediyorsunuz. 28 bin liralık bir telefonun sizlere maliyeti 13 veya 14 bin lira olacak” ifadelerini kullandı.

‘TEKNOLOJİYE ULAŞMANIZA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Bu sene ikincisini düzenledikleri KOCAFEST Teknoloji Festivali’nin geçen yıla göre 2 misli olduğunu söyleyen Başkan Çolakbayrakdar “Başlatmış olduğumuz bu sene de ikincisi tamamlamanın nasip olduğu KOCAFEST Etkinlikleri, KOCAFEST Teknoloji Festivali bir önceki yılın tam 2 misli geçen senenin 102 katı. Bu sene 17 farklı kategoride 204 farklı grubun katılımıyla heyecanlı, ilgili, beklentinin artarak devam ettiğinin göstergesi. Burada yarışan bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum. Hepsinin anlından öpüyorum. Hepsine de gelecekte başarılar diliyorum. Bilginin çok hızlıca arttığı bir çağda yaşıyoruz hatta gelecekte bu çağla ilgili bir tanımlama yapılacaksa herhalde hız çağı denecektir. Çünkü bir gün öncesindeki bir bilgi, bir gün sonrasında yenilenmeye muhtaç hale gelebiliyor. Hızlı bir şekilde değişiyor. Bizler bu noktada sizler için bilgiye ulaşmak, teknolojiye ulaşmak ve bunu kullanabilir hale getirmek için Kocasinan Akademiyle, Gençlik Merkezlerimizle, Generalemir Uzay ve Havacılık Merkezimizle, Çocuk Kulübümüzle ve Üretken Proje Takımımıza yanınızda olmaya bilgiye, teknolojiye ulaşmanıza destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından KOCAFEST’e katılan 204 takımın 17 farklı kategoride yarıştığı yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 204 takım; Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Hızlı Çizgi İzleyen, Tasarla- Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Labirent Çözen (Temel Seviye), Labirent Çözen (İleri Seviye, Tozkoparan Robot (Temel  Seviye), Hackhaton, LEGO, Mini Sumo, Oyun tasarlama (scratch3), NFT, İHA (Ortaokul ve Lise) olmak üzere toplam 17 kategoride yarıştı.