Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Kaymakam atamaları 2021 Kararnamesi’nden, Kayserili Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız’ı üzecek haber çıktı. Hakkında çok sayıda Adli ve İdari Soruşturma bulunup davalar açılan Mustafa Atsız’ın mesleki seviyesinin 2 kademe birden düşürülerek, Konya Valiliği’ne Hukuk Müşaviri olarak atandığı öğrenildi. Vali olma hayalleri kurarken “Vali Yardımcısı” sıfatını da kaybeden Atsız’ın, icra, yürütme ve karar verme yetkilerinin de elinden alındığı ortaya çıktı.

Kaymakam atamaları 2021 kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla geçtiğimiz hafta sonu resmi gazetede yayımlandı. 624 mülki idare amirinin görev yerlerinin liyakat ve kıdemlerinin dikkate alınarak yapıldığı kaymakamlar kararnamesinde ilginç bir detay ortaya çıktı.

MUSTAFA ATSIZ, HUKUK MÜŞAVİRİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gece yarısı yayımlanan kararnamede, daha önce Mersin Vali Yardımcısı olarak görev yapan Kayserili Mustafa Atsız, Konya Valiliği’ne Hukuk Müşaviri olarak atandı.

ATSIZ’IN MESLEKİ SEVİYESİ 2 KADEME BİRDEN DÜŞÜRÜLDÜ

Mersin Valiliği bünyesinde Vali Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Atsız’ın, Konya Valiliği Hukuk Müşaviri görevine yapılan son atama kararıyla, mesleki seviyesinin 2 kademe birden düşürüldüğü, bundan sonra karar verme, icra ve yürütme görevinin olmayacağı sadece Vali tarafından verilecek görevlerde görüş bildirebileceği veya danışılacak bir konuma getirildiği öğrenildi.

VALİLİK HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ

Vali olma beklentisi içerisinde olduğu öğrenilen Mustafa Atsız’ın hayalleri, bu son atama kararıyla adeta suya düşerken, hakkında devam eden adli ve idari soruşturmalar ile açılan davaların böyle bir sonucun ortaya çıkmasında etkili olduğu belirtildi.

KARAR SONRASI İZNE ÇIKTI EMEKLİYE AYRILACAK

Diğer yandan, söz konusu atama kararı sonrası sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunduğu öğrenilen Atsız’ın 3 aylığına izne çıktığı daha sonra da emekliye ayrılacağını paylaştığı görüldü.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi