14 Mayıs seçimlerinde Ata İttifakı adına Cumhurbaşkanı Adayı olan Sinan Oğan'ın Cumhur ittifakını desteğini açıkladıktan 2 gün sonra, Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kameralar karşısına geçti. Görüşmelerini basın mensubuna aktaran Özdağ; "Ülkenizin göçmenistan olmasını istemiyorsanız Kılıçdaroğlu'na oy verin" dedi. 

Ankara Zafer Partisi İl Binası önünde yapılan açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu; "Oldukça verimli toplantı gerçekleştirdikten sonra bir metin hazırladık. Bu metinde Türkiye’nin geleceği açısından huzur, güçlendirilmiş parlamenter sistem, açısından her bir genel Başkanlara da sorumluluklar düşüyor. Biz de bu bilinçte oturduk, konuştuk güzel sonuçlar elde edildi. Türkiye güzel günlere daha güzel atmosferle atılacak. Genel başkanımıza ve arkadaşlarına bizleri misafir ettikleri için teşekkür ederim” dedi.
Söz konusu açıklama yapılırken toplanan kalabalıktan; ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ sloganları atılırken, Kemal Kılıçdaroğlu “Sloganda Fena değil birleşerek kazanacağız” dedi.

Millet ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözünü bitirmesiyle birlikte hemen ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ; "Türkiye’nin en önemli sorunu ülkemizdeki 13 milyon kaçak ve sığınmacıdır vatanlarına geri yollanmasıdır. Bu 13 milyon vatanlarına gitmeden ve yenilerinin gelmesi engellenmeden Türkiye’nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değil. Yılda 11 milyar dolar bunlara harcayarak ekonomiyi düzeltemez kiraların yükselmesini engelleyemeyiz, Vatandaşlık satarak türk halşkının gayri menkül alabilmesini rahatlıkla sağlayamayız, çocuklarımıza iş sağlayamayız, sokaklarda güvenlik sağlayamayız vb. gibi özetle bir yüzücünün bacaklarına 20 kilo demir bağlarsanız ne kadar iyi yüzücü olursa olsun, yüzemez" şeklinde ifadeler kullandı.

14 Mayıs seçimlerinden önce Türkiye'de en önemli problemlemin sığınmacılar olduğunu dile getiren Özdağ; "Bir ülkede 13 milyon sığınmacıyla ekonomi ve güvenlik doğru bir çizgiye oturamaz. Bundan dolayı 14 mayıs seçimlerine giderken biz zafer partisi olarak sığınmacıları vatanlarına geri yollamak için destek istedik ancak medyada uygulanan ambargo vatandaşı engelledi.

Fakat birinci turun sonunda gördük ki ortaya çıkan siyasi görünüm iki adayın 28’inde Türk halkının önüne çıkacağı çerçevesi oluşturmuş. Ak Parti Genel başkan vekili Numan Bey bizden destek istedi. Biz de onlara sığınmacıları sorduk, anlattıkları şey ise sığınmacıların geri dönmesini içermiyordu. Kemal bey sığınmacıların geri gideceğini, keskin olarak ifade etti. Bu politikanın detaylarını konuştuk Zafer Partisinin önermiş olduğu bir sene Uluslararası hukuka uygun, insan haklarını gözeten, Suriyelilerin Suriye’dde güvenini sağlayacak ama TR ekonomisi üzerinde ki büyük yükü kaldıracak. Sokaklarımızı tekrar güvenli hale getirecek Uyuşturucu çetelerini bitirecek bir model üzerinde fikir birliğine vardık. Bundan dolayı Zafer Partisi olarak Sayın, Kılıçdaroğlu’nu ikinci turda destekleme kararı aldık” dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA OY İSTEDİ
Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ; "Cumhur ittifakına oy vermiş, Ata ittifakına oy vermiş seçmene çağrım şudur; ‘Eğer anne babalarınızdan aldığınız Türkiye’yi çocuklarınıza vermek istiyorsanız, Türkiye olarak kalsın istiyorsanız, Kızınız sokağa çıktığı zaman tedirgin olmak istemiyorsanız, 28 Mayıs seçiminde 13 milyon sığınmacı gitsin istiyorsanız, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin bu ülkenizin göçmenistan olmamasının tek yolu’ sözleriyle seçmene seslendi.

Temel İlkeler

1-Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.

Gürer: “Seyyar Satıcılar Sosyal Güvenlik Sistemine Dahil Edilmeli” Gürer: “Seyyar Satıcılar Sosyal Güvenlik Sistemine Dahil Edilmeli”

2-1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.

3- Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.

4. Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye'nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.

5- Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.

6-Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

7- Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.”

İKİ ETKİN POZİSYON İSTEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesi sonrası Zafer Partisi’nin alacağı bakanlıklar belli oldu. İçişleri Bakanlığı VE Kültür Bakanlığı yanı sıra TİKA ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı da Zafer Partisi’nde olacak.