Kayserili üç eski ortağın Ertuğrul Holding üzerindeki "Banker Bilo" filmini aratmayacak nitelikte olan 500 milyon TL'yi bulunan paylaşım savaşındaki ilk raunt sonuçlandı. Ertuğrul Holding'in hissedarlarından Giyasi Öztürk'ün şikayeti üzerine, ortakları Kemal Ertuğrul, Koray Ertuğrul ve Yunus Ertuğrul hakkında açılan "Evrakta Sahtecilik Ve Nitelikli Dolandırıcılık" davasından Kemal Ertuğrul ve oğlu Yunus Ertuğrul'a 2 buçuk yıl hapis, Koray Ertuğrul ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayserili üç eski ortağın Ertuğrul Holding üzerindeki 500 milyon TL'yi bulunan paylaşım savaşı, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen dava ile farklı bir boyut kazandı.
Ertuğrul Holding'in hissedarlarından Giyasi Öztürk'ün şikayeti üzerine, ortakları Kemal Ertuğrul, Koray Ertuğrul ve Yunus Ertuğrul hakkında açılan "Evrakta Sahtecilik Ve Nitelikli Dolandırıcılık" davası sonuçlandı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Başkan Bahattin Özbaş yönetiminde görülen davada, merkezi Ankara'da bulunan Ertuğrul Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ertuğrul, 2 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Aynı suça ilişkin davada yargılanan Koray Ertuğrul'a ise mahkeme heyeti 5 yıl hapis cezası verirken, Kemal Ertuğrul'un oğlu Yunus Ertuğrul da 2 buçuk yıl hapis cezası verdi.

"CEZALAR PARAYA ÇEVRİLEMEYECEK"
Her üç sanığa da ayrı ayrı verilen hapis cezalarının para cezasına çevrilemeyeceği öğrenilirken, Hükmün Açıklanması'nın Geriye Bırakılması'ndan da yararlanamayacakları öğrenildi. Karar, Yargıtay aşaması tamamlandıktan sonra kesinlik kazanacak.
GÖRÜLEN 4 AYRI DAVA DAHA VAR
Bu söz konusu ortaklar arasındaki 500 milyon TL'yi bulunan paylaşım savaşındaki ilk davaydı. Yine aynı sanıklar adına açılmış 4 ayrı dava daha çeşitli mahkemelerde devam ediyor.
İŞTE DURUŞMA TUTANAĞI









HABER: ALİ TÜRKASLAN


Editör: Haber Merkezi