Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından OHAL şartlarında çıkartılan Kanun Hükmündeki Kararname ile el konulup TMSF’ye devredilen Kayseri merkezli Boydak Holding de milyonluk soygun yapıldığı öğrenildi. Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel’in göreve geldikten sonra Almanya’nın Düsseldorf şehrinde bulunan Boydak Holding’e ait bir depoyu Slovakya ülkesine taşıma kararı aldığı, yaptığı bu değişiklikle Boydak Holding’i yaklaşık 1 milyon 200 bin AVRO zarara uğratarak zimmetine para geçirdiği iddia edildi.

İŞTE CEO ERTUNÇ LAÇİNEL’İN BÜYÜK VURGUN ÖYKÜSÜ

Slovakya Devleti’ne ait “Bratıslava Bölge Mahkemesi’nin İş Kaydı” (Ticaret Sicil Gazetesi) belgelerine göre Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel, Slovakya da oğlu Tuncay Efe Laçinel’in isimlerinin baş harflerinden oluşan 26 Mart 2014 tarihinde 47 707 119 kimlik numaralı TEFELA isimli 4 ortaklı bir şirket kurar ve kendisini de bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanı yapar. Söz konusu bu TEFELA isimli şirkete de daha önceden tanıştığı Lukáš Zvala isimli Slovakya’lı bir avukatı yönetim kurulunda görevlendirir. Ancak bu Lukáš Zvala isimli Slovakya’lı avukatın Slovakya’nın Bratislava şehrinde kendisine ait INTUON s. r. o. isimli bir başka şirketi daha vardır.

ALMANYA’DAKİ DEPO NEDEN KAPATILDI, SLOVAKYA’YA NEDEN TAŞINDI?

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel TMSF tarafından Boydak Holding’e görevlendirildikten kısa süre sonra, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde bulunan Boydak Holding’e ait bir depoyu apar topar Slovakya ülkesine taşıma kararı alır.

NEDEN DOĞRUDAN KİRALAMA YAPILMADI?

Alınan karar doğrultusunda önce Slovakya’nın Bratıslava şehrinde bir depo ve üretim tesisi bulunur . Bulunan bu bina da 10 yıllığına sözleşme yapılarak kiralanır ancak, söz konusu kiralama ne hikmetse doğrudan Boydak Holding üzerinden değil, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel’in Slovakya da Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı TEFELA şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi olan Lukáš Zvala isimli Slovakya’lı Avukat’a ait INTUON s. r. o. isimli şirket üzerinden Prologis isimli bir başka firmadan yapılır.

BOYDAK HOLDİNG, 1 MİLYON 200 BİN AVRO ZARARA UĞRATILMIŞ

Hal böyle olunca, Prologis şirketinden doğrudan kiralama yapmayan Boydak Holding’in yaklaşık 1 milyon 200 bin AVRO zarara uğratıldığı, söz konusu paranın ise Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel ile Lukáš Zvala isimli Slovakya’lı Avukat arasında pay edildiği iddia edildi.

SLOVAKYA VATANDAŞLIĞI ÇIKTI

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel’in daha önce Ulusoy isimli bir başka şirkette Lojistik Uzmanı olarak çalıştığı ve Slovakya vatandaşlığının da bulunduğu öğrenildi.

İŞTE BOYDAK HOLDİNG’E AİT ŞİRKETLERİN İSİMLERİ

Yaklaşık 12 bin 500 çalışanı olan yıllık cirosu milyon dolarları bulan Boydak Holding’e ait şirketlerin isimleri ise şöyle:

İstikbal, Bellona, Mondi, Adakar, Alfa, Anadolu Dörtler, Bepaş, Bizim Menkul Değerler A.Ş, Boyçelik, Boydak Dış Ticaret, Boydak Enerji, Boydak Havacılık, Boypaş, Boyser, Boytaş, Boyteks, Boytrans, Deco, Doğa, Forum Sünger, İspaş, Merkez Çelik, Optimal, Serko, Sunset, Orpaş, Mozaıc, İstikbal Halı, Mondi Halı, Bellona Halı, Beta, Muradiye Elektrik Üretim AŞ, Hes Kablo.

SÖZLEŞME BELGELERİNİ GÖNDERMEDİLER

Tarafsız ve bağımsız habercilik ilkeleri gereği Oda Tv olarak, kendisine telefonla ulaştığımız Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel’e söz konusu iddiaları sorduk ve yapılan sözleşmeleri istedik. İddiaları yalanlayan Laçinel, söz konusu şirketler arasında yapılan sözleşmeleri Oda Tv’ye yollayacağını söyledi ancak haberin yayınlandığı bu saate kadar belgeler Oda Tv’ye ulaşmadı.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi