Kayserispor camiası ve Kayseri halkı, Kayserispor’un kayıp 450 milyon TL’sinin hesabını sormaya devam ediyor…

BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU KAYSERİ’Yİ SALLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı şikayet öncesi, Kayserispor’un Genel Kurul Kararı ve Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı’nın talimatları doğrultusunda yaptırılan Bağımsız Denetçi Raporu’ndan çıkan ayrıntılar Kayseri’yi salladı.

EROL BEDİR HAREKETE GEÇTİ

Bağımsız Denetçi Raporu’nda kendisi, dünürü Bekir Karahasanoğlu ve damadı Can Karahasanoğlu hakkında ortaya atılan ciddi iddialar, Erol Bedir’i harekete geçirdi.

KAYSERİSPOR’A NOTER TASDİKLİ İHTAR GÖNDERDİ

Avukatlarına talimat veren Erol Bedir’in Berna Gözbaşı başkanlığındaki yönetime ihtarname göndererek, Genel Kurul tutanağını ve bağımsız denetçi kurulunun raporunu 3 gün içerisinde istediği öğrenildi.

EROL BEDİR, “GERİYE DÖNÜK 10 YIL MI 3 YIL MI İNCELENDİ?”

Bedir noter kanalıyla gönderdiği ihtarnamesinde, Bağımsız Denetçi Raporu’nun bir suretinin kendisine verilmesini talep ederken, “Genel kurul toplantısında alınan kararın gereği olarak bağımsız denetçilere 10 yıllık hesap inceletilmiş midir? Yoksa son 3 yılın incelemesi ile yetinilmiş midir?” şeklinde ilginç bir soru da yöneltti.

Erol Bedir bu hastaneleri devlet memuru maaşıyla mı diktin?

Söz konusu Bağımsız Denetçi Raporu’nun ardından, tepkilerin odağındaki isim olan Kayserispor Eski Başkanı Erol Bedir’in şehrin göbeğindeki 17’şer katlı devasa Dünyam Hastanesi ile System Hospital’e nasıl sahip olduğu ise Kayseri halkı ve Kayserispor camiasının merak uyandıran en önemli gündem maddesi haline geldi.

Kayseri halkı ve Kayserispor camiası Erol Bedir’e seslenerek, “Erol Bedir bu hastaneleri Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki devlet memuru maaşıyla mı diktin?” diye sordu.

İŞTE EROL BEDİR’İN ÖZGEÇMİŞİ

16 Mart 1958 tarihinde aslen Erzurum’da dünyaya gelmiştir. İlköğretim, Ortaoukl ve Lise eğitimini doğup büyüdüğü memleketi Erzurum’da tamamlamıştır. Lise eğitiminin ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Erol Bedir doktorluk mesleği ve çalışma hayatı; 1985 senesinde mezuniyetin ardından Kayseri’ye tayin olan Dr. Erol Bedir, Kayseri’de Hacılar Sağlık Ocağı Tabibi olarak mesleki kariyerine adım atmıştır. 6 aylık çalışma sürecinin ardından, Kayseri İl Sağlık Müdür Yardımcılığına atanmıştır. 1987 senesine kadar bu görevini sürdürmüş ve vatani görevini yapmak üzere, Diyarbakır Havacı Tabip Asteğmen olarak birliğine teslim olmuştur.

Vatani görevinin ardından tekrar Kayseri’ye dönmüş ve İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanmış, 1993 senesinde ise Melikgazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne atanmıştır. O dönemde görevli iken vakfa ait Melikgazi Hastanesinin kuruculuğunu üstlenmiş 10 sene Başhekimlik yapmıştır.

Erol Bedir ayrıca, 1999 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığına atanmış ardından sırası ile Kamu Çalışanları Vakfı Kayseri İl Başkanlığı,Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Kurucusu ve Başkanlığı, Kayserispor ve Erciyesspor’un 3’er kez Yönetim Kurulu Üyelik ve Başkan Yardımcılıklarını üstlenmiştir.

2007 ve 2013 yılları arasında açılan ve en büyük özel hastane niteliğinde olan Avrupa Hastanesinin kuruculuğunu ve Başhekimliğini üstlenen Dr. Erol Bedir, Avrupa hastanesi kapanınca Özel Dünyam Hastanesini kurmuştur. Daha sonra kiraya verdiği Avrupa Hastanesinin yeri çalışmayınca bu kez de aynı yere system hastanesini kurmuştur. Erol Bedir 2017 yılı sonunda geldiği Kayserispor Başkanlığı görevini 2019 da istifa ederek yüklü borç bırakarak yardımcısı Berna Gözbaşı ya teslim etmiştir.

Haber: ali türkaslan

Editör: Haber Merkezi