Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde, 10 yılı bitiren hobi bahçesi kiracılarıyla yaşanan sorunlar devam ederken, Kayseri Yerel Haber’e çok çarpıcı görüntüler ulaştı. 31 Mart 2019 da yapılan yerel seçimler öncesi 25 Mart 2019 da yani yerel seçimlerden 6 gün önce, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın hobi bahçesi sakinleriyle bir araya gelip, vatandaşa 4 ayrı mahallede yeni hobi bahçesi yapma sözü vererek, “Telaşa gerek yok! Elbette 4 ayrı mahalledeki zaten ilk etapta biz yapacağız. Allah’u alem biz bu 4 yeri de yapınca hobi bahçesi ihtiyacı da olmayacak” dediği ortaya çıktı.

Yaşanan sorun nedeniyle, hemen hemen her hafta sonu hobi bahçelerinde toplanıp açıklamalarda bulanan vatandaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından 31 Mart 2019 da yapılan yerel seçimler öncesi kendilerine çıkarılmayacakları yönünde sözler verildiğini iddia etmişti.

HABER MERKEZİMİZ BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN GÖRÜNTÜLERİNE ULAŞTI

Kayseri Yerel Haber, vatandaşın bu çarpıcı iddiasını araştırdı. Haber merkezimiz, 25 Mart 2019 da yani yerel seçimlerden 6 gün önce, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın hobi bahçesi sakinleriyle bir araya geldiği görüntülere ulaştı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, SEÇİM ÖNCESİ VATANDAŞA 4 AYRI MAHALLEDE YENİ HOBİ BAHÇESİ YERİ SÖZÜ VERİP “TELAŞA GEREK YOK. ZATEN İHTİYAÇ OLMAYACAK” DEMİŞ

Söz konusu görüntüde, Kayseri de Hobi Bahçesi sırası bekleyen vatandaşa Erkilet, Talas, Gesi ve Selçuklu hobi bahçesinin devamı gibi 4 ayrı yerde ilave hobi bahçesi yapacaklarının sözünü verdiği ortaya çıkan Başkan Büyükkılıç’ın, 10 yıllık kira süresini tamamlayan vatandaşların durumuna yönelik ise, “Telaşa gerek yok. Zaman gelince bunlar konuşulur. Elbette ki şuradaki 4 tane yeri zaten ilk etapta biz yapacağız. Allah’u alem biz bu 4 yeri de yapınca hobi bahçesi ihtiyacı da olmayacak” dediği gözleniyor.

BÜYÜKKILIÇ VAAD VERİNCE İNSANLAR MASRAF ETMİŞ

Başkan Büyükkılıç’dan bu sözleri işiten çok sayıda hobi bahçesi sakinininse, kendi ceplerinden büyük paralar harcayarak hobi bahçelerindeki kulübeleri genişlettikleri, yine ilave masraflar ederek kiraladıkları hobi bahçelerinin etrafına çelik çit çektirdikleri öğrenildi.

SORUNUN NASIL ÇÖZÜLECEĞİ MERAK KONUSU OLDU

Başkan Büyükkılıç’ın seçim öncesi 4 ayrı mahallede hobi bahçesi kurma vadinin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen yerine getirmeyişinin yaşanan sorunun ana kaynağı olarak gözleniyor.

BÜYÜKŞEHİR TEBLİGAT GÖNDERMİŞTİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde 10 yılını tamamlayan hobi bahçesi sakinlerine kiralık mekânı boşaltmaları için tebligat göndermişti.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi