2014 yılında şafak operasyonu ile göz altına alındıktan sonra yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan Kayseri'nin ünlü işadamı Hüseyin Dede Göç, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. 2 gündür süren Kayseri'nin en 'Ağır' davasında Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri, KAY-TUR A.Ş’de Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçın da tanık olarak dinlendi.
               Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2 Ekim 2014’te başlattığı şafak operasyonunun ardından Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca silahlı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında işlem yapılan, aralarında işadamlarının bulunduğu 27 sanığın yargılandığı dünkü davaya devam edildi.
ADLİYE KORİDORUNDA YİNE GÜVENLİK ÖNLEMİ
Davanın ikinci günkü duruşmasında, yine Adliye koridorları içerisinde polislerin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Tokat F Tipi Cezaevinde tutuklu yargılanan H. Hüseyin D. G. ve Cengizhan Uçar cinayeti zanlısı tutuklu sanık Halil A. ve Mustafa Esen cinayeti zanlılarından Esef A., ve sanık O.G., SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile duruşmada hazır edilirken, tutuksuz 14 sanık da duruşma salonunda hazır bulundu. Öldürülen Cengiz Uçar’ın eşi G.U., öldürülen Mustafa Esen’in eşi N.E., öldürülen Mustafa Kaan’ın yakını E.K. de duruşmaya katıldı.
YALÇIN: "GÖÇ'LERE GÜVENDİK"
Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri, KAY-TUR A.Ş’de yönetim kurulu başkanı Mustafa Yalçın dün tanık olarak dinlendi. Yalçın, Mazakaland'ı Göç'lere tahsis ederken hiçbir tereddüt yaşamadıklarını belirterek, "Kendilerine güvendiğimiz için onlarla anlaştık. Bu süreçte herhangi bir taşkınlık olmadı. Bu işi yapacaklarına inandığımız için, geçmişte de lunapark işlettikleri için onlara işletmeyi verdik" dedi.



GÖÇ: "9 YILDIR ALACAĞIMIZ VAR AMA..."
Kayseri'nin tanınmış işadamlarından Kadir Göç de, kendilerinin Ömer Yakut'a yönelik yağma suçundan iddialar olduğunu belirterek, "9 yıldır alacağımız var ama yağmadan biz yargılanıyoruz. Bu nasıl iş" diye konuştu.
DEDE GÖÇ TAHLİYE OLDU
Önceki gün 17 tanığın dinlendiği ve dün de 6 tanığın dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mustafa Esen'i öldürmekten aranan Mustafa G.'ye yakalama kararının beklenmesine, tutuklu yargılanan Kayseri'nin ünlü işadamlarından Hüseyin Dede Göç'ün 519 gün sonra adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı Nisan'a erteledi.
205 SAYFA İDDİANAME, 5 CİNAYET, 9 AYRI SUÇ
İddianamede, 22 Nisan 2005'te Erenköy Mahallesi Haymana Bağları mevkisinde Zekeriya Şahin ve Mustafa Kaan'ın, 16 Mayıs 2005'te Tavlusun köyü Kayabağ mevkisinde Soner Polat'ın, 16 Nisan 2014'te Gültepe Mahallesi Emrah Caddesi'nde Mustafa Esen'in, 4 Ağustos 2014'te Alparslan Mahallesi Gelincik Sokak'ta Cengizhan Uçar'ın öldürülmeleri ile kasten adam öldürme ve azmettirme, O.Ö. ve Z.Z.’yi kasten silahla yaralama, mala zarar verme, tehdit, nitelikli yağma gibi 5 cinayet ve 9 ayrı suç yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi