Mimarsinan Mahallesi’nde Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a açtırılan “Mimarsinan Market ve Fırın” isimli iş yerinde İmar hukukuna aykırı uygulamalar gerçekleştirildiği iddia edildi. Başkan Büyükkılıç’ın bu sıkıntılı durumlardan haberdar edilmeden açılışa çağrıldığını öne süren Mimarsinan’lı vatandaşlar, “3 kat olarak planlanan yapıya üst teras katı imara aykırı olarak fazladan ilave edilmiştir. Market binasının etrafındaki kaldırım payları bırakılmadığı gibi yaklaşık 5 metre de ön taraftan sundurma çıktısı yapılmıştır. Her yönüyle sıkıntılı olan binaya ayrıca, hukuksuz olarak arka kısmından 100 metre kadar fazladan kullanım alanı yaptırılmıştır” şeklinde ifadeler kullandı.

Mimarsinan Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde faaliyete geçen “Mimarsinan Market ve Fırın” isimli iş yeri, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın katılımıyla açıldı. Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen açılışta konuşan Başkan Büyükkılıç, Mimarsinan mahallesinin gelişmesi için yapılan yatırımların önemine değindi.

“TERAS KAT FAZLADAN YAPILMIŞ”
Dualar eşliğinde söz konusu “Mimarsinan Market ve Fırın” isimli iş yerinin açılışı gerçekleşti ancak, firma sahibi Yasin Mısır’ın söz konusu market arazisi üzerinde bulunan binaya 1 kat fazladan çıktığı ayrıcı 100 metrekareye yakın bir alanı da imara aykırı olarak kapattığı iddia edildi.



“İMARA AYKIRI UYGULAMALAR VAR”
İmar hukukuna göre 18. Madde uygulamasında da sıkıntılar olduğu iddia edilen Mimarsinan Market ve Fırın isimli işletmenin açılışına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın alet edilmesine tepki gösteren Mimarsinan’lı vatandaşlar, “ Söz konusu bina imar hukukuna göre aykırı uygulamalar içermektedir. Bodrum katıyla birlikte 3 kat olarak planlanan yapıya üst teras katı imara aykırı olarak fazladan ilave edilmiştir. Market binasının etrafındaki kaldırım payları bırakılmadığı gibi yaklaşık 5 metre de ön taraftan sundurma çıktısı yapılmıştır. Her yönüyle sıkıntılı olan binaya ayrıca, hukuksuz olarak arka kısmından 100 metre kadar fazladan kullanım alanı yaptırılmıştır. Melikgazi Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’ın bu sıkıntılı durumlardan haberdar edilmeden söz konusu işletmeyi açtığına inanıyoruz. Yapılan hatanın bir an önce düzeltilmesinde, kamu yararı olduğunu düşünüyoruz” şeklinde ifadeler kullandılar.



HABER: ALİ TÜRKASLAN
 
Editör: Haber Merkezi