Ankara’da saklandığı bir evde 508 gün sonra yapılan bir operasyonla ele geçirilen Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Kayseri Adliye İmamı Ahmet Türkmen’in, verdiği ifadeye Kayseri Yerel Haber ulaştı.

İşte Kayseri Yerel Haber farkıyla, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Kayseri Adliye İmamı Ahmet Türkmen’in tutuklanmadan önce Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği ifadenin tam metni:

“Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Benim 25 yıllık ruhsatlı silahım vardır kasamdan hiç çıkmamıştır. Evimden gelip alındım ve buraya getirtildim. Örgüt yöneticisi olan kişi silah çıkartıldı, bu suçlamaların hiç birini ben kabul etmiyorum, ben kesinlikle örgüt üyesi değilim, suçlamalar çok ağırıma gidiyor. Ben Melikşah yönetiminde bulundum, 2013 sonuna kadar bulundum, mütevelli heyetlerine katıldım, Sıtkı Baş da yönetimdeydi, 2013 yılının sonunda ben ayrıldığım için daha sonra görmedim, ben 17-25 Aralık sürecinde tavır koyarak ayrıldım, yanlış yaptıklarını söyledim, devlete karşı dikleşmeyin dedim ve üniversitenin hiçbir faaliyetine katılmadım, 2010 yılında o dönem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geldi ve açılış yapıldı, MEB’dan alınmış izinlerle yasal olarak kuruldu, ben kesinlikle hiçbir terör örgütüne üye değilim suçlamaları kabul etmiyorum. Ben kendim Melikşah Üniversitesi’nde aile olarak buraya bina yaptırın dediler, biz de bütçemize göre 4-5 müsaade ederseniz vakfın hesabına ödeme yapacağız dedik ve yatırdık. Resmi kayıtlarımız da da bunları gösterdik. Ben kesinlikle örgütün adliye imamı değilim, örgütün mali ayağını da kesinlikle takip etmiyorum, ben mesaj çekmesini bile bilmem, benim bir işyerim vardır sadece orayı idare ederim, ikinci bir işyerim olsa idare edemezdim, bu yöndeki suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum, emniyette bana okunan isimler Kayseri’de itibar gören insanlar iftiralara uğramış olabilirler, bizim iş yerimiz yıllarca kameralarla izlenir, bölgede işimizde bir numarayım devletin büyük adamları resmi kurumlarda çalışan insanların bir çoğu mutlaka bizim iş yerimizden yakıt alır, müşteri ilişkilerine önem veririz, Türkiye de iş yoğunluğu olarak ön sıralardayız, bütün emniyet teşkilatı istihbari 24 saat gelip orada otururlar kaçakları göçekleri takip ederler. Ben Amerika’ya gittim 21 sene önce şirket seyahatiyle gitmiştik, o zaman Fethullah Gülen orada değildi, ben başka bir bölgeye gitmiştim, gruptan ayrılmamıştım” dedi.

İddia makamının talebi üzerine soruldu : “Bizim adliye camiasından yüzlerce kişi bizim oradan benzin alır, ben en yakın tanıdığım hakim Mehmet Özdemir vardır, o ara sıra gelir benzin alırdı, denk gelirse konuşurduk, bizim orası iş yeridir, çok kişi çalışır. Hakim Mehmet bey Ticaret Mahkemesi’nde hizmet veriyordu yani bundan 7-8 sene önce belki 5-6 sene önce Kayseri’de bir seminer vardır, beni aradı ve dışardan il dışından misafirler geldi, bize sofra hazırlar mısınız dedi, 8 10 kişi misafir geldi, hangi ilden kim geldi bilmiyorum, bizim işyerinde benzinlikte mutfağımız ve aşçımız vardır, o sebeple yemek buruda verdiğimiz ikram ettiğimiz olur, bizde 24 saat yemek vardır, kamuya açık bir yerdir” dedi.”

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi