Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları kamuoyunda sıcaklığını korurken, Kayseri gündemini sarsacak çok çarpıcı ayrıntılar da gelmeye devam ediyor!

ALİ YAPRAK’A 27 BİN TL

Kayseri OSB bünyesinden aldıkları maaşın haricinde yine aynı OSB bünyesindeki Teknik Kolej’den de maaş aldıkları öğrenilen personellerden Kayseri OSB Bölge Müdürü Ali Yaprak’ın toplamda 27 Bin TL civarında maaş aldığı iddia edildi.

RECEP YILDIRIM’A 24 BİN TL

Ayrıca, OSB TV’yi de yönettiği öğrenilen Kayseri OSB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Recep Yıldırım’ın maaşının ise Teknik Kolej’den aldığı maaşla birlikte toplamda 24 bin TL’yi bulduğu öne sürülüyor!

ADİL ÖZHAN VE BAHADIR ÖZTANYEL’E 23’ER BİN TL

Yine aynı yöntemlerle yüksek maaşlar aldıkları iddia edilen Kayseri OSB Genel Sekreteri Adil Özhan’a 23 Bin TL ödenirken, Dubai’den Sorumlu Yönetici Bahadır Öztanyel’in aldığı maaşın yine 23 Bin TL civarında olduğu belirtildi.

  

BALLI MAAŞLAR GENEL KURULDAN DA GEÇMİŞ

Vakıfbank’dan ödendiği tespit edilen söz konusu yüksek ballı maaşları verebilmek için ise, Kayseri OSB Bölge Müdürü Tahir Nursaçan’ın talimat ve direktifleri doğrultusunda “Kayseri OSB personeline 10 asgari ücret fazlası maaş verilebilir” şeklinde bir genel kurul kararı aldırıldığı da öğrenildi.

KAYSERİ OSB’DE ÇALIŞAN SAYISI 102’DEN 400’E ÇIKMIŞ

Kayseri OSB’nin eski Başkan Ahmet Hasyüncü döneminde, 102 personelle yönetildiği bu sayının şimdilerde 400’ün üzerine çıktığı belirtildi.

BALLI MAAŞLI PERSONELLERİN İSİMLERİ SAVCILIK SORUŞTURMASINDAKİ MÜFETTİŞ RAPORUNDA DA GEÇİYOR

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’ndan gelen müfettişlerin hazırlayıp Kayseri Cumhuriyet Savcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu’na teslim ettiği raporda ise Ali Yaprak, Recep Yıldırım, Adil Özhan başta olmak üzere diğer çok sayıda personelin isminin raporda geçtiği ortaya çıktı.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi