Bağımsız denetçilerin hazırladığı raporun ön sayfasında, “Kayserispor Kulübü Derneği’nin 2012-2019 yılları işlemlerinin, Hile ve Suistimal Denetimi yönünden incelenmesi sonucu düzenlenen özel amaçlı rapor” açıklaması yer alıyor. Kayserispor’un toplam borcu konusunda doğru bilgi verilmediği, genel kurul üyelerini ve diğer katılımcıları yanıltmak amacıyla gerçeğe aykırı bilgiler verildiği raporda yer aldı.

BORÇ AZ GÖSTERİLMİŞ

Borç durumu ile ilgili ayrıntıların yer aldığı raporda Kayserispor’da yapılan mali kurulda toplam borç miktarının yönetimin belirlediği gibi olmadığı belirtildi. Borcun 141.218.914,00 TL değil, bilançoda yer alan borcun 215.325.940,00 TL olduğu kayıtlara eklendi.

YÖNETİCİLER PALARINI KREDİ’DEN TAHSİL ETTİŞ

Bir birinden önemli ayrıntıların yer aldığı raporda, “Kayserispor’u mali açıdan yönetilemez bir finansman sıkıntısı içine düşürmüştür. Örneğin; Kayserispor Kulübü, Ziraat Bankası ile Futbolcu Ailesi borçlarına ait borçların ödenmesi için 85.000.000,00 TL kredi kullanmış olup, kredinin kullanıldığı gün yöneticiler ve yöneticiler ile ilişkili şirketler kayserispor’dan olan alacaklarını söz konusu krediden tahsil etmişlerdir. Bu bağlamda; Kayserispor kulübü ek yüksek miktarda kredi faizi yüküne katlanmak zorunda kalarak, zarara uğramış olmaktadır.” denildi.

MENSAH VE VARELA MENAJERLİK ÜCRETLERİ

Raporun “ 3.2.8. 2019 Yılı Giderleri” ayrıntısında,” Bernard Mensah transferine ilişkin olarak; 770.04 Genel Yönetim Giderleri hesabına Borç, 320 Satıcılar hesabına alacak, kaydedilen 200.000,00 Euro karşılığı 1.313.040,00 TL menajerlik gideri için R & C Advertisements Limited tarafından Kayserispor Kulübü Derneği adına düzenlenmiş olan 26.04.2019 tarih ve K 19/25708 numaralı ( invoice) faturanın gerçekliğinin inandırıcı bulunmadığı, dolayısıyla Kayserispor’un zarara uğratılmış olabileceği düşünülmektedir. ayrıca, futbolcu Sılvıstre Varela Kayserispor’a Ocak 2017 ayında transfer edildiği ve Mayıs 2019 ayında ayrıldığı Ocak 2017 ayında tahakkuk ettirilen menajerlik ücreti 400.000,00 Euro’un iç emsal menajerlik ücretlerine göre çok yüksek ve tahakkuk işleminin de diğer tahakkuk işlemlerine göre farklı olduğunun görüldüğü” raporlara geçerek ‘kulüp menfaatleri korunmamıştır’ notu düşüldü.

AİLE BOYU HOLLANDA TATİLİ

Bağımsız Denetçilerin Kayserispor hakkında hazırladığı raporlarda Kayserispor'un 2018 yılında Hollanda'da yaptığı kampın detayları şoke etti.

Hollanda'da yaz kampı olarak ayarlanan program,' Tatil' kampına dönüştürülmüş. Aile boyu tatile çevrilen kamp Bağımsız denetçilerin raporlarında isim isim belirtildi. Erol Bedir ve diğer yöneticiler, kampı aile tatiline dönüştürdü ve günlerce yapılan tatilin faturası Kayserispor'a kesildiği belgelendi.

PARALARI BÖYLE HOYRATÇA HARCAMIŞLAR

Erol Bedir ve Mehmet Çakmak Uyar, Antalya kampına da ailecek katıldıkları belgelendi. 2018 ve 2019 yıllarında seyahat ve kamp giderlerinin bir önceki döneme göre fazla olması nedeniyle yapılan araştırmada Mehmet Çakmak Uyar'ın ailesinden 3 kişiyi, Erdem Kemaloğlu'nun eşi ve  2 çocuğunu, Orhan Madenoglu ve Emrah Demir'in 1'er tanıdığı ile Erol Bedir'in oğlu Gökberi Bedir'in Antalya kampında bireysel harcamaları ve otel konaklamalarını Kayserispor Kulübü adına fatura ettikleri bağımsız denetçilerin raporlarına imza altına alındı. Sarı kırmızılı kulübün borç batağına nasıl sürüklendiğinin belgesi denetçileri bile şoke etti. Bireysel ödemelerini kulübün sırtına yükleyen ve Kayserispor'u zarara uğratan yönetim ve yönetimle ilişkisi bulunan kişilerin konaklama günleri tek tek raporda belirtildi.

İŞTE O BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORUNUN TAMAMI : SÖZ KONUSU RAPORU AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIP İNDİREBİLİRSİNİZ. 

KAYSERİSPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 2012-2019 YILLARI İŞLEMLERİNİN HİLE VE SUİSTİMAL DENETİMİ YÖNÜNDEN İNCELENMESİ SONUCU DÜZENLENEN ÖZEL AMAÇLI RAPOR.pdf

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi