Kayseri’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında Boydak kardeşlerin ve ünlü işadamlarının da yer aldığı 8’i tutuklu 14 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık Ahmet Türkmen, “Cezaevinde 16 hücre odası var, 1’inde ben kalıyorum. Kaç kişinin katiliyim de hücrede kalıyorum” dedi.

Tutuklu sanık Ahmet Türkmen 8-10 bin kişinin işyerine geldiğini belirterek, “Biz insanları tanımak zorundayız. Yaptığımız bağışlar hep devlet kontrolünde. Bizi hiçbir devlet yetkilisi uyarmadı, yardım yaptığımız yerlerin sıkıntılı olduğunu söylemediler. Şu çevrede en çok ciro yapan işyeriyiz. Hizmet sektörü güler yüz ister, başka şekilde yürümez. Nerede darbe yapan varsa şerefsizdir. Cezaevinde 16 hücre odası var, 1’inde ben kalıyorum. Kaç kişinin katiliyim de hücrede kalıyorum. Çok zor durumdayım” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz gibi hain darbe yapılacağını nereden bilebilirdik”

Tutuklu sanık Mehmet Filiz ise “17 aydır tutukluyum. Nereden bilebilirdik 15 Temmuz gibi hain darbe yapılacağını. Ucundan tuttuysam nereden bilebilirdim, müneccim miyim?” dedi. Filiz savunmasının ardından fenalaştı. Jandarma tarafından duruşma salonu dışına çıkarılan Filiz, bir süre sonra tekrar salona alındı.

Editör: Haber Merkezi