Yaklaşık 5 yıldır Tahir Nursaçan’ın başkanlığında yönetilen, yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturmaları devam eden Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde patlak veren skandalların ardı arkası kesilmiyor…

YENİ SKANDAL PATLAK VERDİ

Ekonomi Eski Bakanı Mustafa Elitaş’ın şeytan icadına benzettiği noter tasdikli “Vakıf Senedi” olayının yankıları sürerken, çok çarpıcı bir skandal daha ortaya çıktı.

ADİ BİR SENETLE 15 MİLYON 795 Bin 960 DOLARLIK İŞ VERİLDİ

Kayseri OSB ile “GES Hizmet Alımı Sözleşmesi” yapan Efektif Endüstriyel Enerji A.Ş’nin, banka teminat mektubu vermek yerine adi bir senetle, 15 Milyon 795 Bin 960 Dolar’lık iş aldığı öğrenildi.

KİŞİYE ÖZEL MADDE İDDİASI

Efektif Endüstriyel Enerji A.Ş ile yapılan sözleşmenin 10’uncu maddesinin 4. bendinde, ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Söz konusu çarpıcı madde de, “Her ne suretle olursa olsun, idarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz” şeklinde ibare konulması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

5.7 MİLYON DOLAR NAKİT AVANS İLE İŞE BAŞLANIP, 90 İLA 180 GÜNLÜK VADELİ ÇEKLER İLE 10 MİLYON DOLAR DAHA ÖDEME YAPILMIŞ

Söz konusu sözleşmenin, ödemeleri içeren 11. Maddesi ise, Kayseri iş insanları camiasında şaşkınlık yarattı. Yaklaşık 5 Milyon 795 bin Dolar değerindeki ödemenin 30 gün içerisinde Efektif Endüstriyel Enerji A.Ş ‘ye “Nakit Avans” olarak verildiği gözlenirken, kalan 10 milyon Dolar’ın ise 90 ila 180 günlük vadeli çekler ile yapılması dikkat çekti.

SANAYİCİNİN GENEL KURULDAKİ İRADESİ HİÇE SAYILMIŞ

Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan’ın, söz konusu sözleşmeyi ve teminat senedini 15 Mart 2016 da aldığı ancak, 15 Milyon 795 Bin 960 Dolar’lık harcama yetkisinin ise 25 Mart 2016 da Genel Kurul’dan geçtiği gözlemleniyor.

TAHİR NURSAÇAN, ÖDEME YETKİSİ DAHİ OLMADAN 15 Milyon 795 Bin 960 Dolar’LIK İŞ VERMİŞ

Yani Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, hangi üst düzey özelliklere haiz olduğu Cumhuriyet Savcılığı soruşturmalarında daha da netleşecek olan Efektif Endüstriyel Enerji A.Ş’ye, ödeme yetkisine henüz sahip olmadığı halde 1 milyon 120 bin Dolar ödeme yaptırtmış!

YAPILAN İŞLEM HUKUKA AYKIRI

Kayseri OSB’deki Sanayicilerin yok sayılıp kandırılarak yapıldığı iddia edilen bu işlem, konunun uzmanlarınca hukuki olarak da sakat bir işlem olarak nitelendiriliyor.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi