Kayseri Ticaret Odası'nın öncülüğünde kurulan S.S Kayseri Ticaret Karma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Yaklaşık 2 bin 500 üyeli kooperatifte, önceki hafta çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan genel kurul toplantısı, bu hafta 414 üyenin katımıyla toplantı yeter sayısına ulaştı.

DİVAN BAŞKANI İBRAHİM YILMAZ SEÇİLDİ

Yine Kadir Has Kongre Merkezi’nde yapılan toplantının Divan Başkanlığı’nı oy birliği ile seçilen Anavatan Partisi Eski Milletvekili İbrahim Yılmaz yaptı.

ÖMER GÜLSOY BU KEZ GENEL KURULA KATILDI

Toplantıda, Ak Partili Bakanların programına katılıp geçtiğimiz hafta yapılması planlanan kooperatif toplantısına katılmayan Kooperatif ve KTO Başkanı Ömer Gülsoy’un da hazır bulunduğu gözlendi.

“BUĞDAYLI MAHALLESİ YAKINLARINDAKİ 1 MİLYON 850 BİN METREKARELİK MERA ARAZİSİNİ DEVİR ALMAYA ÇALIŞIYORUZ, KONU Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’nde ONAY AŞAMASINDA”

Toplantının açılışında konuşan KTO ve Kooperatif Başkanı Ömer Gülsoy, sinevizyon eşliğinde bir sunum gerçekleştirerek, Buğdaylı Mahallesi yakınlarında ayarlamaya çalıştıkları 1 Milyon 850 Bin Metrekareden oluşan mera arazisi hakkında kooperatif arazisi hakkında üyeleri bilgilendirdi. Söz konusu Mera vasfındaki arazinin, S.S Kayseri Ticaret Karma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ne devri konusunda kat ettikleri teknik ve yasal prosedürleri madde madde üyelerine anlatan Gülsoy, konunun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’nde onay aşamasında olduğunu söyledi.

“Benim fitneye, fesada ve dedikoduya kulaklarım kapalı”

Konuşmasına “Benim fitneye, fesada ve dedikoduya kulaklarım kapalı arkadaşlar, bunu bir kere bilin! Allah rızası için arkadaşlarımla beraber elimizden gelen ne ise bunu yapma gayreti içerisindeyiz” sözleriyle devam eden Gülsoy, daha önceki yönetim tarafından Kayseri şehir merkezine 30-40 km uzakta bir arazi ayarlanmaya çalışıldığını ancak kendisinin buna karşı olduğunu anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“30-40 km uzaktaki bir araziye bir torba çimento dökmem”

“Şehir merkezinden 30-40 km uzaktaki bir araziye bir torba çimento dökmem! Bu bir milli servettir, oralara gidip gelinmesi bir masraf, onun için ben şehre yakın bir yerden bir arazi arıyoruz dedim. Bu yeri hepiniz biliyorsunuz herhalde! Bu işi orada yapacak olursak mezbelelik olur! Evet şehir büyüyor, doğru ancak şehir şu anda belli bir boyuta geldi bundan sonra da nereye kadar gideceği meçhul.”

KOOPERATİF ÜYESİ VEZİR PER’DEN ÇOK ÇARPICI KİLİT SORULAR GELDİ

Toplantının devamında yönetim ve denetim kurulu raporları okundu. Okunan raporlar hakkında söz alan Vezir Per isimli kooperatif üyesi, KTO Başkanı Ömer Gülsoy ile Divan Başkanı İbrahim Yılmaz’a çok çarpıcı sorular yöneltti.

“İnşaat maliyetleri 3 katına çıktı 5 yıldır hala ortada yer tahsisi yok! Pandemi de (Koronavirüs) herkes birbirine yardımcı olduğu halde siz, buradaki esnaftan yapamadığınız inşaatın ve paranın faizini talep ettiniz”

5 yıldır yer tahsisi yapılamamasına rağmen üyelerden faiz talep edilmesine tepki gösteren kooperatif üyesi Vezir Per, şu ifadeleri kullandı:

“Başkanım biz burayı alırken bize dendi ki; 1 yıl içerisinde yerimiz tahsis edilecek 2 yıl sonra da inşaata başlanacak denildi. Ondan sonra sağ olsun KTO Başkanımız ilgilendi sizlerde ilgilendiniz ama şu an inşaat maliyetleri 3 katına çıktı hala ortada yer tahsisi yok! Hala üzerinde inşaat yok! Pandemi de (Koronavirüs) herkes birbirine yardımcı olduğu halde siz, buradaki esnaftan yapamadığınız inşaatın ve paranın faizini talep ettiniz. Bu faiz miktarı da oldukça yüksekti. Sonra diyorsunuz ki; “Hızlı bir şekilde yapacağız” diyorsunuz! 5 sene olmuş, inşaat maliyetleri 3 katına çıkınca bunun bedelini kim ödeyecek. Verilen sözler tutulmadı bunun bedelini kim ödeyecek? Lütfen bunun izahını yapar mısınız?”

ÜYELERDEN GELEN TEPKİLER ÜZERİNE ÖMER GÜLSOY YENİDEN SÖZ ALDI

Kooperatif Üyesi Vezir Per’in eleştiriler ile harmanlanmış bu kilit sorularına önce Divan Başkanı İbrahim Yılmaz cevap vermeye çalıştı. Divan Başkanı İbrahim Yılmaz, arsa bulmakta zorlandıkları için işin uzadığını belirtirken, üyelerden gelen tepkiler üzerine KTO Başkanı Ömer Gülsoy yeniden bir kez daha söz istedi.

“Bu kooperatife yazılırken kardeşim yeri neresidir? Ne zaman yapılacak? Kim yapacak? Kaça mal olacak diye sorular sordunuz mu?”

Bu kez “Akıllarda soru işaretleri kalmasın” çıkışıyla mikrofonu eline alan KTO ve Kooperatif Başkanı Ömer Gülsoy, “Şunu sormak istemiyorum ama yine sorayım. Bu kooperatife yazılırken kardeşim yeri neresidir? Ne zaman yapılacak? Kim yapacak? Kaça mal olacak diye sorular sordunuz mu?” şeklinde ifadeler kullandı.

“Allah rızası için canla başla çalışıyoruz, bunu taktir edin lütfen”

Üyelerden “Sorduk” şeklinde yanıtlar alan Başkan Ömer Gülsoy daha sonra “Ben var mıydım?” diye ikinci bir çıkış daha yaparak “Şimdi bir tanem, canım kardeşim. Canım ortaklarım benim. Allah rızası için canla başla çalışıyoruz, bunu taktir edin lütfen. Ben, “Malik bilmezse Halik bilsin” derim. Ben şu anda o zamanki arkadaşlara (Mahmut Hiçyılmaz ve Yönetimi) suç isnat etmiyorum. Biz hiç kimseden faiz almadık. Faiz getirisi olarak hepiniz borçlu olarak duruyorsunuz! Önümüzdeki genel kurulda, bunu yönetim kurulunda, disiplin kurulumuzda, mali muhasebe kısmında da bunu masaya yatırdık. Geçteki olan genel kurulda da bir karar alışlar o zaman biz yokken! Bakın arkadaşlar ben size şunları söylemeye çalışıyorum. Benim geçmişle işim yok! Ben dönüp de arkama bakmıyorum, önümüze bakıyoruz. Biz şu anda neredeyiz ne yapabiliriz? Geçmişle uğraşmak benim işim değil! Bu kooperatif herhalde 2017 yılında kuruldu biz 2019 da görev aldık. O zamanki kurul içerisinde verilen sözler değil, benim sözüm geçerlidir. Gelinen noktada inşaat malzemelerinin yüksekliğinden falan bahsediyorsunuz ama benim elimde olan bir şey değil. Allah Devlet’e Zeval Vermesin! Arkadaşlar bakın bütün mesele bu!” dedi.

Raporlar oy çokluğu ile kabul edildi

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, S.S Kayseri Ticaret Karma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin Yönetim ve Denetim Kurulu Raporları oy çokluğu ile kabul edildi, Başkan Ömer Gülsoy ve yönetimi ibra edilmiş oldu.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

(NOT: GENEL KURUL DA YAŞANAN GELİŞMELERİ İÇEREN, TOPLANTININ KESİNTİSİZ TAM VİDEOSU HABERİN EKİNDEDİR)

Editör: Haber Merkezi