Kayseri Ticaret Odası'nın öncülüğünde kurulan yaklaşık 2 bin 500 üyeli “S.S Kayseri Ticaret Karma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin” Olağan Genel Kurul toplantısı vardı.

GENEL KURUL, YETERLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADIĞI GEREKÇESİYLE İPTAL EDİLDİ

Kadir Has Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan toplantı, Kooperatifler Kanunu’nda belirtildiği üzere sayısal anlamda yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edildi.

KOOPERATİF GENEL KURUL TOPLANTISI VAR BAŞKAN ÖMER GÜLSOY ORTADA YOK

2 yılda bir yapılan Genel kurul toplantısının başlayabilmesi için yeterli üye sayısına erişilememiş olması doğal karşılanabilir ama, ortada aynı zamanda bu Kooperatifi’n Yönetim Kurulu Başkanı da olan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ortalarda yoktu.

YAKLAŞIK 300 ÜYE 1 SAAT BOYUNCA SALONDA BEKLETİLDİ

Başkan Ömer Gülsoy’un kooperatif için yasal zorunluluk olan daveti üzerine Genel Kurul’a gelen yaklaşık 300 kooperatif üyesi saat 14:00 da yapılması planlanan toplantı için saat 15.00’da kadar yani tam 1 saat boyunca salonda bekletilirken toplantının neden başlamadığını endişeli gözlerle izleyen herkesin merakını Kooperatifi’n Muhasip Üyesi Erol Sırıklı giderdi.

YASAL ZORUNLULUK GEREĞİ KOOPERATİF GENEL KURUL SALONUNDA OLMASI GEREKEN BAŞKAN ÖMER GÜLSOY, AKP’Lİ BAKANLARIN TOPLANTISINDA ORTAYA ÇIKTI

Muhasip Üye Erol Sırıklı, Hükümet Komiseri eşliğinde yaptığı açıklamada, Koperatif Başkanı Ömer Gülsoy’un genel kurul yapılması planlanan saatte Ak Partili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Kayseri’de gerçekleştirdiği programlara katıldığı için kooperatif genel kuruluna gelmediğini söyledi.

“KOOPERATİFE GÜVEN KALMADI”

KTO Başkanı Ömer Gülsoy’un “Çoğunluk sağlanırsa beni telefonla arayın” şeklinde kendilerine talimat verdiğini anlatan Muhasip Üye Erol Sırıklı ile böyle bir ortamda kooperatife güven kalmadığını belirtip bu duruma tepki gösteren Fethi Orhan isimli kooperatif üyesi arasında tartışma çıktı.

“dişini sıkmayacaksan bu işi bırakacaksın”

Öfke kontrolünü kaybeden Muhasip Üye Erol Sırıklı, tartıştığı 5 yıldır kooperatife para ödeyip dükkan sahibi olma hayali kuran Fethi Orhan isimli Kooperatif ve aynı zamanda KTO üyesine bağırıp işaret parmağını sallayarak “Bu süreç 10 yıllık bir süreç 10 yıl dişini sıkmayacaksan bu işi bırakacaksın! Kooperatife güveni olmayan arkadaşımızın tek yapacağı şey var. Bu kooperatiften köy veya kasaba olmaz diyecek, parasını pulunu alacak çıkacak” sözleriyle çıkıştı.

“Sizi ben seçtim, siz beni kovamazsınız! siz istifa edip bırakıp gidin yerinize başkası gelsin”

Kendisini kooperatiften çıkarmak isteyen Muhasip Üye Erol Sırıklı’ya tepki gösteren üye Fethi Orhan da, “Çık git demek yanlış bir kelime! O kadar mevduat birikti. Biz 5 yıldır neden bekliyoruz? Parayı al git demek ne demek? Sizi ben seçtim, siz beni kovamazsınız. O zaman siz istifa edip bırakıp gidin yerinize başkası gelsin” dedi.

TARTIŞMA DAHA DA BÜYÜDÜ, sAlOndaki güvenlik görevlileri DEVREYE GİRDİ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından toplantıyı yönetmek için salona gelen hükümet komiseri, saat tam 15:00’de yaptığı anons ile çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle toplantıyı iptal ettiğini açıkladı. Tam bu sırada salonu terk etmek için ayağa kalkan öfkeli kooperatif üyesi Fethi Orhan’ın yanına kooperatif üyeleri Anavatan Partisi Kayseri Eski Milletvekili İbrahim Yılmaz ile Gazeteci Ahmet Şapçı gelerek taşıtmaya başladılar. 2’inci kez gerilen ortamda, Üye Fethi Orhan’ın “Döviz kuru 5 yılda 5 kat arttı ben nereye bırakıp gideceğim. Bu kooperatife güven olmadığı için bin kişi istifa etmiş gitmiş” şeklindeki sözü tartışmayı daha da alevlendirdi. Bağırarak birbirlerinin üzerine yürümeye başlayan taraflıları bu kez solandaki güvenlik görevlileri ayırdı.

“BAŞKAN DİYE SEÇTİKLERİ ÖMER GÜLSOY NEREDE?”

Salon çıkışında Kayseri Yerel Haber’e konuşan Macit Akbaba isimli bir başka üye ise, kooperatif yönetiminin üyelerden çok büyük miktarda paralar topladığını bu paraları da döviz yaptırıp bankalara yatırdığını ve 5 yıldır faiz aldığını söyledi. Dükkan sahibi olmak isteyen KTO üyelerinin hayaliyle oynandığını anlatıp Muhasip Üye Erol Sırıklı’ya da tepki gösteren Akbaba, şu ifadeleri kullandı:

“Siz şimdi bu insanların hayaliyle oynuyorsunuz! Oraya çıkıp da, beğenmiyorsanız kooperatiften çıkın paranızı alıp gidin derseniz bu işin rengi değişir! Sen orayı neden bekliyorsun kardeşim? Buradaki olay işte gördüğünüz gibi! Yöneticiler ciddiyetini kaybetmiş, insanlar ümidini kesmiş, adamlar toplantıya gelmiyor! Başkan diye seçtikleri insan (Ömer Gülsoy) nerede? Çoğunluk bile sağlanamasa gel toplantıya insanları bilgilendir. 5 sene oldu daha orda arsa yok, bir el arabası dökülmüş harç yok.”

“yeni aldığımız ve alacağımız arsa bir pavyonun (Yeşilgöl) arkasıymış!”

Kooperatif üyesi Macit Akbaba ayrıca, “Arsayı ayarladık diyen yönetimdeki arkadaşa arsanın yerini sorduğumda, yeni aldığımız ve alacağımız arsa bir pavyonun (Yeşilgöl) arkasıymış! İnsanlarla içesine dalga geçiyorlar, dalganın bu kadarı da olmaz” ifadesiyle çarpıcı bir bilgi daha paylaştı.

KOOPERATİF KASASINDA 3 YIL ÖNCE 66 MİLYON TL VARMIŞ

Bundan 3 yıl önce kooperatife para yatırmaya geldiklerinde kooperatifin hesaplarında 66 Milyon TL eski parayla 66 Trilyon TL para olduğunu bu paranın daha da katlanarak attığını anlatan bir başka kooperatif üyesi Ahmet Karahan ise, kooperatifin KTO öncülüğünde kurulduğu için güvendiklerini ancak hayal kırıklığına uğradıkları dile getirdi.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi