Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TV100 kanalında katıldığı ‘’Deniz Tural ile Siyasetin Ev Hali’’ programında çarpıcı açıklamalara imza attı.

ÖZHASEKİ, LGBT’Lİ BİREYLERE “BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR, SAYGI DUYMAK LAZIM” DEMİŞTİ

LGBT’li bireylerle ilgili düşünceleri sorulan Mehmet Özhaseki, “Madem ki Allah yaratmış, hepsinin başımızın üstünde yeri var. Onu Allah'ın yarattığı bir emanet gibi görmek her kulun vazifesi diye düşünüyorum. Her inançlı insanın işi diye düşünüyorum. Onun dışında saygı duymak ve tercihlerine sonuna kadar saygı duymaktan başka elimizden bir şey gelmez bana göre’’ ifadelerini kullandı.

İLK KEZ KAYSERİ YEREL HABER GÜNDEME TAŞIDI

Mehmet Özhaseki’nin LGBT’liler ile ilgili açıklamaları ilk kez, Kayseri Yerel Haber Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Ali Türkaslan tarafından gündeme taşındı.

AĞIR ELEŞTİRİLER GELDİ, AK PARTİLİLER BİLE KIZDI

Ulusal medyada ve sosyal medyada çok ses getiren haber, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Ak Partilileri bile kızdırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından LGBT’lilere yönelik “Yok öyle bir şey! Bu ülke millidir, manevidir ve bu değerlerle geleceğe yürümektedir’’ sözlerinin tam aksi yönünde beyan veren Mehmet Özhaseki’ye ağır eleştiriler yapıldı.

Twitter kullanıcıları tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBT’li bireylere yönelik sözleri gündeme getirildi. Mehmet Özhaseki’nin tercihlere sonuna kadar saygı duymaktan söz ettiği LGBT’li bireylerle ilgili Bakan Soylu ‘’sapkınlık’’ ifadesini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu’nun açıklamalarına birebir zıt ifadeler kullanan Mehmet Özhaseki sert şekilde eleştirildi. Twitter’da “Trend Topic” olan Özhaseki’ye ‘’özür dileme’’ çağrısı yapıldı.

İŞTE O PAYLAŞIMLARDAN BAZILARI:

HABER: KÜBRA HASÇALIK

Editör: Haber Merkezi