Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Melih Gökçek, geçtiğimiz günlerde CNN Türk de yayınlanan “Tarafsız Bölge” isimli programa konuk oldu. Programda Gazeteci Ahmet Hakan ve Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı’nın sorularını yanıtlayan Eski Başkan Melih Gökçek’e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı iken neden görevden aldığı yönünde çok kritik bir soru soruldu.

MELİH GÖKÇEK: HAKKIMDA OLUMSUZ RAPORLAR DÜZENLENDİ

Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı’nın yönelttiği bu çok çarpıcı soruya yanıt veren Melih Gökçek, isim vermeden Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar’ın hazırlayıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu raporlar nedeniyle kendisinin görevden alınıp, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde yerine Mehmet Özhaseki’nin aday edildiğini söyledi.

“GÖREVDEN ALINMAMDAKİ ANA NEDEN BUDUR”

Aynı zamanda Mehmet Özhaseki’nin Eski Danışmanı da olan Faruk Acar’ın kendisi hakkında “Melih Gökçek’e Ak Partililer’in yüzde 18’i kesinlikle oy vermeyecek” şeklinde raporlar hazırladığını iddia eden Gökçek, şu ifadeleri kullandı:

“Eğer ben bu konuyu tüm detaylarıyla açıklayacak olursam partime zarar veririm. Dolayısıyla bu konuda konuşmak istemem. Yalnız ucundan bir şey söylemek isterim. Sayın cumhurbaşkanımız o dönemde mental olarak yorulan belediye başkanlarını görevden aldı. Yani sadece beni değil, benimle birlikte rahmetli İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş da görevden alındı. Dolayısıyla bu konunun üzerinde duruldu! Peki mental yorgunluğu ne ile ispat edilir? Anketler ile ortaya çıkar! Bu anketleri bizzat yapan ve başkan yerlerden de bu anketleri destekleyen bir adam vardı. Şu anda Ak Parti de değil! Ak Parti’ye ihaneti belli olmuş bir adam! Şu anda başka bir partinin çalışanı! Bu adamın verdiği raporlar var! Esas ana neden budur! Diğer nedenler de var ama o konulara girmiyorum o konular benim partime zarar verir. Eğer ben bir daha başka seçime girersem Ak Partililer’in yüzde 18’i kesinlikle bana oy vermiyormuş!”

“MELİH GÖKÇEK ADAY EDİLSE KAZANABİLİRDİ”

Tam bu esnada devreye giren Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı ise, “Bilakis ben her yeri ölçtüm biçtim. tersi Ankara da açık söyleyeyim o görevden alınma olmasa seçim neredeyse kafa kafaya bitebilir belki Melih Gökçek kazanabilirdi. Ben aksini düşünüyorum. Nasıl böyle bir şey olabilir?” diye ifadeler kullandı.

“Bu adam aynı zamanda Mehmet Özhaseki’nin de danışmanlığını yaptı”

Ardından sözlerine devam eden Eski Başkan Melih Gökçek, “Ben şimdi size tüm Türkiye’nin ilk kez duyacağı aksi bir şey anlatacağım” dedi ve yine isim vermeden çok “Bu adam aynı zamanda Sayın Mehmet Özhaseki’nin de danışmanlığını yaptı. Aynı ihanetin içerisinde ona bulundu aslında, farkına varmadan!” diye konuştu.

ŞİMDİ GÖZLER FARUK ACAR’A ÇEVRİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Melih Gökçek’in canlı yayındaki bu çok çarpıcı çıkışı, gözleri Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar’a çevirdi. AKP‘nin seçim stratejilerini belirlemede görevli isimlerden olan Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar, Mehmet Özhaseki’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı dönemindeki A’dan Z’ye tüm seçim kampanyalarını yürüten tek isimdi.

ÖZHASEKİ FARUK ACAR İLE BİRLİKTE

Ankara seçimlerinde Özhaseki’nin çok dikkat çeken sarı tonlu, fularlı yeni imajının mimarının da Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar olduğu öğrenildi. O dönem yeni spor imajıyla dikkat çeken Özhaseki’nin, neden sarı rengi kullandığı ise merak konusu olmuş ve çokça tartışılmıştı.

Peki, sarı rengin anlamı ne?

İşte Sarı’nın sırrı; Büyük yaratıcıların, idealistlerin ve bilim adamlarının genellikle favori rengi sarıdır. Sarının insan psikolojisi üzerindeki pozitif etkileri bilinmektedir; sarı güneşin rengidir ve onu simgeler, güneşin parlaklığı ve kişinin yaşamının parlaklığı arasında güçlü bir bağ kurar. Sarı, kişilerin öz güvenlerini doğru orantıda etkilediği gibi, yazı ve sıcağı anımsatan, insanlara mutluluk veren bir renktir.

ÖZHASEKİ’NİN DANIŞMANI FARUK ACAR İYİ PARTİYE GEÇMİŞ

Mehmet Özhaseki’nin Ankara seçimlerinde tüm seçim kampanyalarını yürüten ve Özhaseki’nin imajını A’dan Z’ye yenileyen aynı Faruk Acar’ın, Mansur Yavaş ile yarışan Özhaseki seçimi kaybettikten sonra çok geçmeden İyi Parti’ye transfer olduğu ortaya çıktı. Faruk Acar, Kayseri’deki bazı belediye başkanlarının daveti üzerine Kayseri’ye gelip seçim öncesi birçok kamuoyu araştırma anketleri de yapmıştı.

FARUK ACAR, ÖZHASEKİ İLE UZUN YILLAR ÇALIŞMIŞ

Daha sonra Gazeteci Cüneyt Özdemir’e konuk olan Faruk Acar, Mehmet Özhaseki ile çok uzun yıllar birlikte çalıştığını ve Özhaseki’nin Ankara seçimlerini kaybedeceğini de çok önceden bildiğini itiraf etmiş.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi