İYİ PARTİ Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı 15 Temmuz Gazisi Fatih Eryılmaz’ın önceki gün partililerine verdiği iftar yemeğine, İYİ PARTİ Genel Merkez Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Dede Korkut Lakaplı Mustafa Öztürk’ün konuşmaları damga vurdu. 24 Haziran 2018’de yapılacak seçimin normal bir seçimden öte Türkiye için çok önemli bir referandum niteliği taşıdığı belirten Öztürk, “Bu referandumda eğer ‘Millet İttifakı’ olarak iyi netice alamazsak Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir bakıma yıkılmış olacaktır!” dedi.

Kayseri’nin tanınmış simalarından Dede Korkut Lakaplı İYİ PARTİ Genel Merkez Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Öztürk, 24 Haziran 2018’de yapılacak erken seçim hakkında çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

“MİLLET İTTİFAKI KAZANMAZSA,TÜRKİYE CUMHURİYETİ YIKILMIŞ OLUR”

İYİ PARTİ Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı 15 Temmuz Gazisi Fatih Eryılmaz’ın Elit Düğün salonunda önceki gün partililerine verdiği iftar yemeğine konuşan Mustafa Öztürk, 24 Haziran 2018’de yapılacak seçimin normal bir seçimden öte Türkiye için çok önemli bir referandum niteliği taşıdığı anlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli günlerini yaşıyor. Önümüzdeki seçimler sıradan seçimler değildir. 24 Haziran 2018’de yapılacak seçim, normal bir seçimden daha çok bir referandumdur. Bu referandum sadece bir siyasi parti hareketinin yapabileceği bir şey değildir. Bu referandumda eğer millet ittifakı olarak iyi netice alamazsak Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir bakıma yıkılmış olacaktır! Eğer 24 Haziran 2018 seçiminde Cumhur İttifakı kazanır tek parti, tek lider egemenliği gerçekleşir ise artık burada toplanmamız belki mümkün olmayacak. Yani ne Nizamı Alem Ocakları kalır, ne Büyük Birlik Partisi kalır, ne Ülkü Ocakları kalır, ne Atatürkçü Düşünce Derneği kalır! Belki de benim Başkanı bulunduğum Bilgi Yurdu Gençlik Derneği kalır!”

İŞTE MUSTAFA ÖZTÜRK'ÜN O ÇARPICI SÖZLERİ

“29 EKİM 1923’DE KURDUĞUMUZ REJİM TEHLİKEDEDİR”

29 Ekim 1923 de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan rejimin bugün tam anlamıyla tehlikede olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin 24 Haziran 2018’de rejim değişikliğini oylayacağını belirten Öztürk, “Arkadaşlar önümüzdeki referandumu anlamamız için tarihe biraz bakmak gerekiyor. Suriye’de Esad rejimi var! Irak da Saddam vardı. Libya da Kaddafi vardı. Daha öteye gidersek Almanya da Hitler vardı. İtalya Mussolini vardı. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği’nde ise Lenin ve Stalin vardı. Yani öyle bir yönetim kurulacak diyorum arkadaşlar! Yani siyasi partiler demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Demokrasi olmazsa geriye siyasi parti, sivil toplum örgütü kalır mı? Olaya öyle bakmamız gerekiyor! Referandum da şunlar oylanacak. “Millet egemenliği mi olsun, tek parti egemenliği mi olsun?”, “Yargı bağımsızlığı olsun mu, olmasın mı?”, “Hukuk devleti olsun mu olmasın mı?” bunlar son derece önemli şeyler. Yani rejim değişecek. 29 Ekim 1923 de kurduğumuz rejim tam anlamıyla tehlikededir. Bunu bizim idrak etmemiz gerekiyor. Meseleye sadece bir parti veya bir lider veya siyasi parti açısından bakmak hafif kalıyor.”

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi